Pod hitno dezinfikujte ovih pet predmeta u svom stanu!

0
1028
Foto: pixabay

Sezona je prehlade i gripa, a oslabljeni organizam laka je meta brojnim bakterijama. Kako biste vi i vaša porodica ostali zdravi pomoći će dezinfekcija određenih predmeta koje diramo često, a čistimo retko.

1. Mobilni telefon

Mobilni su najveći prenosnici bakterija pa su prema brojnim istraživanjima zagađeniji čak i od WC daske.

S obzirom na to koliko često posežemo za telefonima, kao takvi plodno su tlo za prehlade i grip. Zato je potrebno redovno dezinfikovati telefon koji koristite.

Za dubinsko čišćenje telefona bez rizika oštećenja od vode, nežno obrišite površinu antibakterijskom maramicom ili mikrofiber krpicom na koju možete naneti sprej za čišćenje pa prebrišite ekran.

2. Tastatura

Za brzo i efikasno čišćenje potpuno isključite tastaturu i prebrišite je dezinfekcijskim maramicama kako biste uklonili prašinu i ostatke mrvica između tastera. Odmah nakon brisanja vlažnom maramicom, tastaturu prebrišite suvom mikrofiber krpicom.

3. Kvake

U prostoriji u kojoj je bila zaražena osoba virusi se na raznim površinama mogu zadržati duže nego što možda mislite. Stoga je tokom sezone gripa i prehlada preporučljivo dezinfikovati kvake u kući maramicama koje sadrže alkohol.

4. Kuhinjska radna površina i sudopera

Verovatno pokušavate da održite radnu površinu u kuhinji čistom cele godine, ali to postaje posebno važno tokom sezone prehlade i gripa. Ovo područje je važno dobro očistiti od bakterija. Poprskajte i obrišite celu površinu dezinfekcionim sredstvom, a nemojte zaboraviti ni sudoperu.

5. Plišane igračke

Osim što su plišane igračke najveći sakupljači prašine i grinja, takođe mogu biti izvor bakterija i virusa. Ako je vaše dete bilo bolesno, pobrinite se da njihov omiljeni krzneni prijatelj nije dobio klice. Proverite etiketu na plišanoj životinji da vidite može li ići u veš mašinu.

Da Vas podsetimo:  AFORIZMI-MOST SARADNjE

Ako je to dopušteno, stavite igračku u mašinu i uključite odgovarajući ciklus pranja kako biste uklonili bakterije i potencijalnu zarazu.

dnevno.rs

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime