Pod tamnim vilajetom

0
1051

Ako je do sada i bilo nekih nedoumica o odnosu demokratske Evrope prema gospodaru Vučiću posle posete Srbistanu Dejvida Mekalistera, izvestioca Evropskog parlamenta, dilema više ne bi trebalo da ima.

Posle Mekalisterovih hvalospeva izrečenih na račun naprednjačkih “reformi” čak i onima kojima se koeficijent inteligencije podudara sa brojem cipela sada je kristalno jasno da je ujedinjenoj Evropi potreban upravo ovaj i ovakav gospodar Srbistana. Da Briselu puca prsluk sporadi toga što Vučićeva naprenjačka vlast do tančina simbolizuje sve ono što nijedna članica Unije ne bi želela da vidi pod svojim krovom. Počev od sveopšte kriminalizacije društva i narastajuće korupcije, preko urušavanja i obesmišljavanja bukvalno svih društvenih i državnih institucija do egzistencijalnog beznađa. Da je za Uniju u ovom trenutku u odnosu na demokratiju, slobodne izbore, nezavisno sudstvo, slobodu medija i slične “trivijalnosti” od primarnog značaja zadatak koji se očekuje da ispuni gospodar Vučić, a koji se odnosi na sporazum sa Prištinom.

Drugim rečima nesretni Srbistanci, od kojih je većina gajila simpatije prema Evropskoj uniji, po ko zna koji put u svojoj svetloj istoriji našli su se pred zidom a da nemaju ideju kako i šta dalje.

Da nesreća bude veća zaštitnički odnos Evrope prema gospodaru Vučiću nije jedini problem sa kojim se suočava pobunjeni narod srbistanski. Mnogo veće, reklo bi se ključne, probleme predstavljaju odsustvo jasno definisane političke platforme na kojoj bi počivali protesti i strah, velikog dela Srbistanaca da se i ovoga pute sve na kraju ne svede na onu antologijsku-sve je isto samo njega nema. Što i razlozi zbog kojih se iz petka u petak i sve manje građana okuplja ispred Stepe.

Traljava organizacija koju potpisuju čačanski studenti oličeni u liku i delu mlađanog člana Dveri, još traljaviji izbor, čast izuzecima, govornika prisustvo onih koji misle da Čačani ne pamte kako su dve decenija urušavali naš grad i do juče se lizali sa naprednjacima sasvim su dovoljan razlog da mnogi Čačani, kojima je inače preko glave naprednjačkog blagostanja, petkom uveče sebi nađu neku bolju zanimaciju. Biće da o tome mlađani organizator, odnosno njegovi mentori, ne samo ne razmišljaju već i ne osećaju potrebu da oslušnu šta kažu Čačani, a trebali bi.

Da Vas podsetimo:  PRAZNIK NIJE SAMO DAN, KADA SE NE RADI...

Ako ni zbog čega drugog ono barem iz elementarne pristojnosti i razloga što je Čačanima odavno preko glave onih koji su spremni da ih čuju isključivo u predizbornim kampanjama.

Aleksandar Arsenijević
Izvor: ozonpress.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime