Podgorica: Otvorena srbofobija i azbukoubistvo

0
390

  • Gradonačelnik Podgorice Ivan Vuković, koji, recimo, žali što Bogić Bogićević nije gradonačelnik Sarajeva, ali ipak čestita Benjamini Karić, dok Banju Luku ni ne pominje, stavlja upravo ovu tablu za predložak novih naziva ulica i trgova u nekadašnjem Titogradu.

On to čini na društvenoj mreži uz sljedeće riječi:

„Dok se praznici polako privode kraju, mi pripremamo novi projekat – zamjenu tabli s imenima ulica i trgova u Podgorici. Table će biti u bojama i sa grbom Glavnog grada. Nazivi ulica/trgova biće ispisani latinicom i ćirilicom. Uz mnogobrojne fasade koje smo obnovili u prethodnom periodu, nemam dilemu da će i ovo doprinijeti ljepšem izgledu našeg grada.“

Nakon ovakve najave, pokazuje predložak table na kojoj je SAMO LATINICA!

Izbor Srđana Aleksića, kao da je to neki antisrpski simbol, pokazuje da gradonačelnik Podgorice, u svom maštanju da su neki Dalmatinci (a ne Srbi iz Dalmacije) učestvovali u Bici na Sutjesci, svoje vrijeme posvećuje ustašizaciji i kroatizaciji prestonice Crne Gore, umjesto da se bavi boljim životom građana.

Pri tom je presmiješno, što neko iz Podgorice ima retoriku i bavi se temama kao da je u pitanju građanin Efbiha. Srpsko pismo je istrijebljeno potpuno na Radio-televiziji Crne Gore, taman kao na Federalnoj TV u Sarajevu. Ista je stvar i sa vojskom, policijom, sudstvom i svim drugim državnim institucijama. Tu niko čak ni ne laže da će nešto biti napisano na „oba pisma“.

Od sve multietničnosti i brige za ugrožavanje „sekularne i građanske tradicije Crne Gore“, humanoidi poput Ivana Vukovića uopšte ni ne razmatraju da pročitaju Ustav Crne Gore. Tamo je, doduše mrtvo slovo na papiru, ali još uvijek na snazi ravnopravnost pisama. Dakle zvanično je propisano i Vuković kao i većina krše ustav sekularne države u koji se kunu.

Da Vas podsetimo:  MRAČNE IGRE OKO KOSOVA

Psihijatrijske su dubine moralnog i logičkog sunovrata u koji padaju prvaci DPS Mila Đukanovića. Ne samo da pokušavaju falsifikovanjem nagrobnih spomenika ubijediti svoje djedove i pradjedove da nisu bili Srbi, već oni potpuno otvoreno srljaju u ustaštvo, pravdajući svoje stavove nekim samoupravno-komunističko-titoističkim retorikama. Montenegrini su otužniji čak i od Hrba Milorada Pupovca.

Nije još jedino jasno zbog čega Ivan Vuković i partijski drugovi nisu poveli inicijativu da Podgorica promijeni ime nazadu Titograd, pošto korištenje predkomunističkog imena grada, što bi oni rekli svakodnevno na svaki pomen srpstva, „na najgrublji način pokušava da uništi i zatre tekovine antifašističke i multietničke, sekularne Crne Gore“.

Izvor: Balkanska geopolitika

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime