Podrška RAS akademije

0
2089

Српска развојна академија РАС Београд
rasakademija.webs.com
Број 67/17
Датум 21.9.2017.
Београд

Српска праославна црква
Краља Петра 5 Београд

Влада Републике Србије
Немањина 11 Београд

 Подршка РАС академије Српској православној цркви

Поводом изјаве Њ. С. патријарха СПЦ г. Иринеја, става СПЦ, у вези иницијативе председника Србије г. Александра Вучића да проведе јавни дијалог грађана Србије и њених релевантних институција и друштвених организација са Председником Србије и Владом Србије ради трајног решавања статуса КиМ, Развојна академија Србије, РАС, из Београда даје снажну подршку СПЦ поводом изјаве и става Њ. С. патријрха СПЦ  г. Иринеја и осуђујемо непримерен поступак Владе Србије изјавом министрке госпође Зоране Михајловић.

Њ. С. патријарх СПЦ г. Иринеј у име СПЦ апелује изјавом на председника Србије и Владу  Србије  да не дозволе да Србија изгуби КиМ као поклон, зато што поклон значи безповратни губитак поклона, јер  КиМ је Србији само отето а није трајно  изгубљено, што значи да отето мора кад тад да се врати отетом, односно Србији.

Основни задатак Развојне академије РАС  је да се бори за биолошки опстанак и духовни развој српскога народа, а што се често посебно  дешавало у 20. веку и наставља се у 21. веку на свим просторима где је српски народ живео  или данас живи, разним облицима геноцида, уништавањем српске културне, духовне и историјске баштине чиме је угрожен  биолошки опстанак српскога народа и заустављен или успорен духовни развој српскога народа као што је драстинчо био а и данас траје на КиМ, насилно, суптилним и перфидним поступцима непријатеља се мења национална свест и идентитет српскога народа. Став СПЦ изражен изјавом Њ. С. патријарха СПЦ г. Иринеја је потпуно идентичан ставу и Развојне акадмије Србије РАС и апсолутне већине српског народа у Србији и дијаспори, изузимајући незнатан број за шаку долара проданих душа српског порекла.

Da Vas podsetimo:  Ne znam da li je Novak kriv, ali znam nešto drugo

Српску државу и СПЦ још у 12. веку су основали Немањићи са родоначелником великим жупаном Стефаном Немањом, Симемеуном Мироточивим и особитим трудом браће  Стефана Првовенчаног, првог српског краља,  и првог српског архиепископа Саве, који су остварили снажно јединство српскога народа, српске државе и СПЦ. То јединство је постојано до дана данашњег и сачувало је српски народ од потпуног биолошког нестанка због вишеструких историјских геноцида. Династија Немањића од национално аморфног народа је створила народ високе, српске, национане свести, јасан српски нациоанлни идентитет, српски језик, српску цивилизацију, огромну културну, духовну и историјску српску баштину, што до данас чини дубоки темељ српске нације. И све је то створено на простору Рашке и КиМ. Сваки педаљ земље на њему је српским знојем и крвљу натопљен.  У свим, па и немогућим околностима СПЦ је увек била уз српски народ и тако га духовно очувала. У томе је несагледива заслуга СПЦ, јер без ње српски народ би нестао, био би нешто друго, али не српски. СПЦ је хиљадугодишњим искуством створила инстикт  да препозна угроженост српске нације и способност да предузме прави поступак да српски народ очува, како  је и сада поступила да се спаси КиМ.

Влада Србије је овим непримереним и недопустивим поступком подпредседнице госпође Зоране Михајловић грубо увредила не само СПЦ и њеног патријарха, већ и цео српски народ. Својим надређеним ставом службене особе ставља себе изнад народа, а по  природи ствари она је  само у служби народа. Увредила је јунаке Косовске битке, Цера, Колубаре, Албанске голготе, Кајмакчалана, Кошара, ослободиоце од турске окупације и многе незнане јунаке. Историја српскога народа је историја честих тешких борби са вишеструко бројнијим непријатељем из  којих смо увек изашли као победници чак и кад се томе нико није надао.

Da Vas podsetimo:  Škoro rekao istinu da je “Bojna Čavoglave” bila simbol tzv. Domovinskog rata

Витешки српски народ је поносан на себе и своју дугу славну витешку прошлост што никад у својој историји није ратовао као освајач, већ увек као ослободилац своје отаџбине.

Српска развојна академија РАС окупља све вредне и ваљане ствараоце и има запажене резултате. РАС академија је поносна на свој изабрани велики патриотски задатак, борба за биолошки опстанка српскога народа и његов духовни развој и што је за кратко време остварила контакт са светским сродним академијама и има чанове искрене српске родољубе и српске пријатеље. Председник РАС  доцент др Алек Рачић је први у Србији истражио обим и последице уранијумског НАТО рата на Србију 1999. године и уочио да нам је овај рат оставио тешку последицу пораста малигних обољења у Србији, акадeмик Љубомир Стевовић је истражио историјске истине око крунисања Стефана Првовенчаног, почасни члан РАС Љубиша Гвоић је први урадио детаљну мапу духовне српске баштине на КиМ и означио 1350 црквених локалитета, члан РАС академије професор историје  Салих Селимовић је детаљно  истражио исламизацију Срба на Пештери, члан РАС академије др Добросав Никодиновић је написао капиталну и једину књигу ,,Рашка област“ о Рашкој области. Али то није све.

С правом сматрамо,  ради  правилног прихватања и разумевања проблема српског духовног наслеђа на КиМ, да је неопходно да прво добро проучите мапе које је саставио и објавио почасни члан РАС Академије г. Љубиша Гвоић

У Београду 21.09.2017.

Председни РАС АКАДЕМИЈЕ

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime