Pogubna politika srpskog režima

0
843

hamond-i-alekIzjava predsednika Vlade R. Srbije, gospodina Aleksandra Vučića, nakon sastanka sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije gospodinom Filipom Hamondom, da je posebno problematično „poglavlje 35“, koje se bavi Kosovom i Metohijom, iz razloga što Priština pokušava da u pregovaračku platformu za otvaranje poglavlja ugradi odredbe kojima se unapred određuje ishod Briselskog sporazuma i nametne stav o statusu KiM, je rezultat pogubne politike koju je vodio i koju vodi aktuelni režim po pitanju KiM.

Upozoravanje javnosti da su najnoviji zahtevi EU jezivi i da nam Albanci spremaju nešto gore od priznanja nezavisnosti Kosova su i ranije bili sasvim jasni gospodinu Vučiću, jer su rezultat postignutog Briselskog sporazuma. Sada je došao trenutak da se saopšti istina i odgovornost prebaci na nekog drugog. U trenutku kada je Vlada tzv. R. Kosovo odbila prijave za registraciju kompanija za sever „EPS Trgovina“ i „Elektro-sever“, što je navodno bilo dogovoreno sporazumom o energetici, kada je Srbiji oteta imovina na Brezovici uz podršku međunarodne zajednice, kako tvrdi predsednik Vučić, kada predsednik R. Srbije gospodin Tomislav Nikolić tvrdi da je glavni i osnovni problem za otvaranje prvih poglavlja u pregovorima sa EU Kosovo i Metohija, predsednik Vlade R. Srbije, u cilju dalje obmane i prevare srpskog naroda na KiM i kompletne srpske javnosti daje izjavu da ne da „Gazivode“. Očigledno da se ovom prilikom odrekao trafostanice Valač, Trepče i ostale imovine R. Srbije za koju je takođe nedavno govorio da ne da.

Kroz izjavu da aktuelna vlast sve čini da Kosovo ne postane član UNESKO, ali da će biti teško da se to postigne i da Vlada nije kriva za to, je još jedan pokušaj da medijskim spinovanjem Vučić sa sebe skine odgovornost i prebaci na međunarodnu zajednicu. Radi podsećanja, potpisanim briselskim sporazumom aktuelna vlast u Srbiji se obavezala da neće sprečavati članstvo Kosova u međunarodnim organizacijama. Poslanici i rukovodstvo Skupštine AP KiM u više navrata su javno iskazali zabrinutost i neslaganje sa državnim vrhom R. Srbije, povodom postignutog Briselskog sporazuma. Naime, iznet je jasan i nedvosmislen stav da je Briselski sporazum štetan za srpski i nealbanski narod i da implementacija sporazuma predstavlja ozbiljnu pretnju teritorijalnom integritetu i očuvanju Srbije i njene državnosti na teritoriji AP KiM.

Da Vas podsetimo:  RUSKA STRATEGIJA U ČEČENIJI I ŠTA JOŠ TREBA DA IMAMO NA UMU DOK ČITAMO O NAPADU NA SRBE NA KIM

Nažalost, ignorišući osnovna načela Ustava R. Srbije, važeće zakonske propise, Rezoluciju 1244 SB UN, kojom je zagarantovan suverenitet i teritorijalni integritet R. Srbije, Odluke Ustavnog suda donetih po pitanju postignutih Briselskih sporazuma i slobodno izraženu volju građana na Referendumu 2012. godine aktuelna vlast je nastavila da ukida institucije R. Srbije i direktno učestvuje u stvaranju nezavisne države Kosovo.

S obzirom da Izveštaj sa skrininga o poglavlju 35 nije dostupan javnosti i da postoje različita tumačenja Briselskih sporazuma, zahtevamo od aktuelne vlasti da obavesti kompletnu srpsku javnost, koji su to najnoviji zahtevi Vučićevih prijatelja iz EU i koje su to zamke koje sprema Priština za ulazak u UN i priznanje nezavisnosti.

Potpredsednik Skupštine AP KiM Dobrosav Dobrić

(NSPM)

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime