Pogubna politika za Srbiju

Ne može nam niko ništa!

0
804

ekonomijaPolako prolazi i 2015. godina, a već odavno posrnula srpska privreda tone još više. Kako dalje, svi se pitaju, a navodno, mere NBS-a donele su nultu inflaciju i smirivanje deviznog kursa, ali je likvidnost privrede niska, neuposlenost kapaciteta niska, biće valjda, aman, nekakvih državnih intervencija?

Biće ih, ne brinite, ali ne baš dugo. Uglavnom će stizati na iste adrese na koje stižu i danas, a to su adrese gubitaških i interesnih preduzeća. Vreme je, govore neki, da ogromna uložena sredstva počnu da daju rezultate, imamo najkvalitetnije kadrove iz SNS-a, ali…

Privrednicima Srbije, začudo, se baš ne dopadaju zbivanja u Srbiji: od prebrzo donete odluke Vlade Srbije da samo finansira strane kompanije (drugim rečima, vrši ekonomsku kolonizaciju Srbije), do masovnih smena u javnim preduzećima kako bi se plate mogle deliti mimo zarađenog… Veće plate, a sve manji rad u javnim preduzećima!

Predsednik Vlade, redovno sastavlja izveštaje i analize kako bi svaki put iznova obmanjivao građane Srbije, dok sa druge strane, radi po nalogu imperijalističkih sila. Jedan od najboljih primera, jeste i najavljena prodaja ‘’Telekoma’’. Zapravo, jednog dana, naravno, krivac će se tražiti na drugoj strani.

Bojim se da građani na kraju ne ispadnu krivi za pogrešno vođenje države i ekonomske politike!

Predsednik Vlade vešto krije da je privreda Srbije u finansijskom kolapsu. Poreska, fiskalna i monetarna politika ne dopušta razvoj male privrede. Dok, se sa druge strane, takođe, manipuliše svešću građana objašnjavajući da su Srbi lenji i nemaju preduzetnički duh, reče jednom, naš mentalitet…

Srpska napredna stranka je jedina koja ima potpunu podršku naroda, tvrdi Vučić, Zašto? Zato što kaže da iza njih stoje ozbiljni rezultati! Kako su samo građani Srbije slepi pa ne vide te rezultate. Politika Vučića i njegovog režima nije ništa drugo do politika koja je vođena 90-ih godina. Pogubna politika za Srbiju i sve njene građane.

Da Vas podsetimo:  Šta će nam žene u Vladi: Bez ikakve moći, služe za “ukras”

Opšta nelikvidnost domaće privrede, smanjenje novca u opticaju preti u velikoj meri da otera u stečaj mnoge dužnike. Stečaj, pa šta, objašnjavaju nadležni: poštovaćemo Zakon, smanjićemo broj zaposlenih ili ćemo ih sve otpustiti, dovešćemo novi menadžment… Ništa lakše, izgleda. Budući stečajni upravnici već sada trljaju ruke, imaće puno posla, a zarada nikako neće izostati.

Za ovakvo stanje srpske privrede, kriv je upravo ovaj režim i njihova ekonomska politika!

Nesporno je da celokupna država i privreda godinama živi zahvaljujući tuđim parama (strani krediti najpre, potom i kreiranje novca kroz obveznice i kredite iz primarne emisije). Spiskovi nezaposlenih sve duži, svi rekordi potučeni. Konstantan pad životnog standarda građana se nastavlja… Igranka bez prestanka!

Danijela Ružičić, ekonomski analitičar

facebookreporter.org

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime