Pokret slobodnih građana – brod koji tone već 24 časa

0
1325

Saša Janković, press u Pionirskom Parku. Foto: Srđan Ilić
Ko stoji iza stravičnog pada rejtinga Pokreta slobodnih građana? Prvi problemi su se javili po odluci lidera pokreta Saše Jankovića da prekine saradnju sa DS.

Lider DS Dragan Šutanovac je u sredu gostovao na N1, nakon čega je Pokret slobodnih građana saopštio da obustavlja planove o izbornoj saradnji sa DS zbog poteza Šutanovca koji je “javno ponudio Aleksandru Vučiću saradnju na izmenama Ustava“.

Odmah nakon ove odluke, na površinu je isplivala vest o sastanku opozicionara a Mekalisterom.

Na zajedinčki sastanak kod Mekalistera u prostorijama Delegacije EU u Beogradu 24. avgusta, pored Jankovića i Jeremića, pozvani su i Dragan Šutanovac (DS), Saša Radulović (DJB) i Čedomir Jovanović (LDP). Za Novosti je potvrđeno da će oni otići na sastanak.

Boris Tadić, koji je takođe dobio poziv, još nije doneo odluku da li će se pozivu i odazvati.

Večernje novosti pišu da je susret sa Mekalisterom trebalo da bude prilika da se „spusti lopta“ između Jankovića i Šutanovca posle odluke PSG da prekine saradnju sa demokratama. Ipak, Jankovićev Pokret će učestvovati na protestima koje je za jesen najavila Demokratska stranka.

Glasači su ove vesti protumačili na svoj način, što je dovelo do ogromnog raskola između Demokratske stranke i Pokreta slobodnih građana.

Kakav će uticaj ovo imati na sledeće, lokalne izbore u Beogradu, ostaje da vidimo.

Janković je prethodnih dana na Tviteru nagovestio da ima nesuglasica sa demokratama, čak se jedan tvit odnosio i direktno na Šutanovca, kome je Janković zbog priče o Ustavu poručio da „dobija ostav“.

infozurnal.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime