Pokretni arsenal smrti: NATO svoj vojni otpad iskrcava kraj obala Jadranskog mora

1
1392
Foto: printscreen (NSPM)

Avioni NATO-a svoje bombe i rakete izbacuju u Jadransko more, i to ne samo u posebne zone, već i u blizini obale, najnovije je šokantno otkriće koje će sigurno uznemiriti sve koje vode ovog mora zapljuskuju, prenosi hrvatski portal „Jutarnji“.

To rezultira zastrašujuće velikom koncentracijom otrovnih hemikalija, a s obzirom na to da su bombe podložne mijenama morske struje, radi se o „pokretnom arsenalu smrti“.

Italijanski novinar Đani Lanes tvrdi da NATO i italijanske vlasti lažu kada govore da je u Jadranu naznačeno šest posebnih zona gdje se vojni avioni u povratku s vojnih misija oslobađaju bombi i raketa koje nisu iskorištene tokom misije. Prema informacijama do kojih je došao tokom istrage, takvih zona je 24, a one se ne nalaze samo u međunarodnim vodama, nego i unutar državnog prostora, kako sa italijanske tako i sa hrvatske strane.

U članku se ne pominju crnogorske teritorijalne vode, ali se navodi da morske struje pokreću NATO bombe, te da se radi o „pokretnom arsenalu smrti“.

Zone za vojni otpad prostiru se od Trsta, odnosno sjevernog Jadrana, pa sve do juga, do Santa Marija di Leuke, grada pred Otrantskim vratima.

„Na dnu, pred obalom Pezara, pedesetak milja od istarske obale, nalazi se ogromni arsenal bombi iz Drugog svjetskog rata i iz vojne misije NATO-a iz 1999, prilikom bombardovanja Srbije. Koncentracija iperita, fosfora i ostalih otrovnih hemikalija je zastrašujuća, a bombe su podložne promjenama morske struje. Radi se o pokretnom arsenalu smrti“, prenose hrvatski mediji rezultate istraživanja italijanskog novinara.

Nedavno je duž italijanske obale zabilježen masovni pomor kornjača i delfina, a u italijanskoj državnoj agenciji Ikram, koja prati tu pojavu, navode da su na tijelima uginulih životinja pronađene opekotine i duboke rane, ispričao je novinar Lanes, kojem uskoro izlazi i knjiga u kojoj, kaže, otkriva zastrašujuće podatke o ogromnom broju slučajeva tumora kod novorođene djece.

Da Vas podsetimo:  Proterivanje ambasadora kao još jedan igrokaz Vučića i Mila
Nebojša Popović
Izvor: sptniknews.com

1 KOMENTAR

  1. Još pre ovog napisa u hrvatskim novinama „Jutarnji“, pisala sam na ovom portalu o tome da je Jadransko more zagađeno raznim hemikalijama iz bačenih bombi posle agresije na SRJugoslaviju. Nijedan avion bombarder koji je nosio neispaljene bombe pod svojim krilima nije smeo da sleti u Avijano a da pre toga smrtonosni tovar negde ne izbaci. Gde? U more, to je najlakše! A kako je Hrvatska u to vreme bila u prijateljskim odosima sa NATO, a njihovim avionima sa svog nacionalnog dnevnika svakodnevno želela uspešan let, dobila je odgovarajuću nagradu. U Hrvatskoj je povećan broj obolelih od karcinoma skoro kao u Srbiji a uzrok tome je bombardovanje SRJ osiromašenim uranom čije je čestice vetar razneo po celom prostoru Balkana. Tome je takođe uzrok i nekontrolisano bacanje razornih bombi u more koje su sadržale i osiromašeni uran bilo kao teg za ravnotežu leta, bilo kao primarno punjenje za razbijanje utvrđenih bunkera i kaponira. Nijedan rat na ovim prostorima nije lokalizovan strogo u granicama napadnute zemlje. A i Republika Srpska koja je veoma blizu Hrvatske žestoko je bombardovana 1995. mecima sa osiromašenim uranom ali i plutonijumom.. Nek misle o ovome!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime