Pokušaj kidnapovanja srpske devojke (17) u Gračanici…

0
689

Nepoznate sobe pokušale su da kidnapuju Srpkinju (17) u Gračanici ali pokušaj uvlačenja u auto nije uspeo. ovo nije prvi napad ovakve vrste u Gračanici, mediji na srpskom sistematski prikrivaju zločine.

Lokalna RTV Gračanica, koja funkcioniše pri mreži TV Most iz Zvečana, javila je da su juče, 05. marta, nepoznate osobe provocirale 17-godišnju Srpskinju A.M. a zatim pokušali da je uvuku u auto. U svojoj nameri, srećom, nisu uspeli. Porodica ove devojke je potvrdila da je ona vidno potresena i uplašena a slučaj je prijavljen takozvanoj „Kosovskoj policiji“. Ovo nije prvi slučaj takve vrste a napadači su uvek Šiptari, to jest osobe koje govore na albanskom. Međutim, kako ovaj lokalni medij navodi, posebno je zabrinjavajuće to što je do pokušaja otmice došlo u ulici Kralja Milutina koja vodi ka istoimenoj školi a kojom se osnovci sa nastave vraćaju kući i u večernjim časovima.

Pored svega to nije jedina zabrinjavajuća okolnost. Čak više od toga zabrinjava činjenica da su mediji na srpskom jeziku na KiM ovu vest banalizovali, svesno izostavljajući činjenicu da su napadači Šiptari, a u jednom broju slučajeva je čak nisu ni objavili! Televizija Most, čija je ovo mreža a koja je takođe ogranak državne televizije RTS, prenela je vest dramatično izmenjenu od samog događaja čak menjajući i naslovnu fotografiju. Pre svega sam naslov te vesti „Napadnuta žena u Gračanici“ ima funkciju da umanji užas činjenicom da je napadnuta 17-godišnja devojčica, što se tek kasnije pominje.

Takođe, 2016. godine KM Novine su javile o gotovo identičnom slučaju pokušaja kidnapovanja u selu Preoce nedaleko od Gračanice. Naš portal je bio prvi koji je tu vest objavio, da bi je zatim preneli osstali slobodni portali. To je nateralo vodeće medije u Srbiji da i oni izveštavaju o tom napadu. Zahvaljujući tome TV Most je napravila iznuđeni izveštaj o tome ali, kako se činilo, najpre sa ciljem da sami događaj ublaži nazivajući ga „provokacijom“ i „napadom“ iako su devojčice tada izjavile da je „auto usporio, skoro pa stao“ kada su one pobegle u suprotnom smeru i tako se spasile.

Da Vas podsetimo:  SRBI U ŠTUTGARTU I KORONA VIRUS - Kako se naši ljudi čuvaju od opasnog virusa

Uzimajući u obzir ovakav način izveštavanja, stvoreno je prostora za mnogo više od obične sumnje da se ovde radi o nenamernom propustu, narčito jer je o svemu objavljena tek kratka vest u svega četiri (4) rečenice! Ovo ne samo što predstavlja možda i jedinstven slučaj već je dovoljno pogledati bilo koju promotivnu vest o lokalnim političarima i svaka će bti barem 5 pta duža i obimnija od ove.

Razlog ovome jeste to što ovu medijsku mrežu kontrolišu lokalni političari i predstavnici „Srpske liste“ koju je na Kosovu i Metohiji osnovao Aleksandar Vučić. Njena uloga, i pored licemernog i lažnog predstavljanja za srpske dušebrižnike, što i ovaj put nedvosmisleno pokazuju, jeste da omogući i da legitimitet radu kvazi-institucija koje vode šiptarski separatisti. istinitim prikazivanjem načina života i položaja Srba na KiM, uvidela bi se sva pogubnost i izdaja koju „Srpska lista“ odnosno Aleksandar Vučić čine.

Zbog toga je važna kontrola ih medija koji su umesto objektivnog izveštavanja postali paravan za veleizdaju iz Beograda a koja se, na žalost, najviše tiče upravo sudbine i najbližih zaposlenih u ima. Na kraju, treba dodati još samo to da je u novogodišnjoj čestitki TV Most Vučić obećao povećanja plata svih zaposlenih u „TV Most“ i nikome više od medija i novinara.

Međutim, ni drugi mediji koji nisu na platnom spisku Vlade Srbije, ali jesu na spisku koje finasira američki Stejst department, nisu ovu vest čak ni preneli. Razume se da ovakav odnos srpskih medija prema stradanju svog naroda, uz već tradicionalno nekažnjavanje kosovskih separatista za zločine nad Srbima, ekstremno podstiče na nove napade i stvara atmosferu zabave pričinjavajući opasnost Srbima iako je takva društvena klima među Šiptarima već odnela na hiljade srpskih ali i života drugih nealbanaca.

Da Vas podsetimo:  Ekskluzivno: Unutrašnjost Saborne crkve u Zagrebu posle zemljotresa

Izvor: kmnovine.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime