Policija u poderanim cipelama

0
1197

Nakon šest godina ministrovanja Ivice Dačića u Ministarstvu unutrašnjih poslova, policajci i dalje nose staru odeću, šuplje cipeve, male pancire i nemaju adekvatnu opremu za rad. U intervjuu za dnevni list Blic, jedan anonimni službenik policije otkriva u kakvim uslovima rade srpski policajci. 

pancir

Policajac koji je želeo da ostane anoniman, za Blic kaže da je odeća i obuća koju nose stara više od sedam godina, otprilike koliko je Ivica Dačić i bio ministar unutrašnjih poslova. On kaže da nije neuobičajeno da službenici policije od njihove male plate odvajaju za nove cipele!

– Kragne su nam iskrzane, cipele propuštaju vodu, uniforma je stara. Mnogima su panciri tesni i nema ih dovoljno. Stepen zaštite im je nizak i ne mogu da nas zaštite od metaka većeg kalibra, priča ovaj policajac za Blic.

Predsednik Strukovnog udruženja policije “Dr Arčibald Rajs” Nenad Ljubišić dodaje da je oprema za komunikaciju dotrajala i da policijaci često koriste privatne mobilne telefone u službene svrhe.

Ljubišić napominje da su i policijski automobili u veoma lošem stanju. On kaže da su “pežoi” kupljeni 2012. godine prešli više od 300.000 kilomtara i da su za to vreme loše održavani.

Novosadski mediji nedavno su objavili fotografije službenika novosadske policije kako isprobava zaštitni pancir koji je toliko mali da je njegov zaštitni faktor ravan nuli.

Novosadski radio 021 navodi da je 2009. godine novosadskim policajcima sporne pancire donirao Grad Novi Sad. Iz udruženja “Dr Arčibald Rajs” navode da te pancire ne može da obuče ni jedan policajac!

Šta je ostalo nakon odlaska Ivica Dačića sa čela srpske policije? Mali panciri, šuplje cipele, stara odela, iskrzane kragne, stari automobili, zastarela oprema za komunikaciju…

Da Vas podsetimo:  Zločin “narodnih“ poslanika u Skupštini

Nadamo se samo da će Dačić voditi spoljnu politiku bolje nego što je vodio unutrašnju. Imajući u vidu to da ne zna gotovo ni reč engleskog jezika, lako je predvideti kakav će njegov doprinos biti.

Blic je nedavno pisao o tome da su pojedini službenici MUP-a plakali kada su morali da se oproste od Dačića. Dok su oni plakali gledajući kako ih Dačić menja za spoljne poslove, ostali su plakali kada su saznali da će im novi ministar biti Megatrendov ekonomista Nebojšta Stefanović.

Iako je Nebojša Stefanović, poznat kao Neša Slina, obišao nekoliko policijskih stancima bez prethodne najave odmah nakon preuzimanja funkcije ministra, izgledi su da će se njegovo ministrovanje svesti upravo na slične aktivnosti.

Imajući u vidu to da Aleksandar Vučić zavodi opštu radikalsku štednju u Srbiji smanjivanjem plata i ostalih troškova, izgledi su da će srpski policajci nastaviti da krpe šuplje cipele i šiju iscepane košulje, umesto da štite građane ove države!

Teleprompter

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime