Politička scena u Srbiji se podelila na dva fronta

0
2230

Skarmklipp 2S jedne strane, nalazi se patriotski blok, s druge strane stranke koje su odustale od Srbije, a zbunjeni birači su između, i retko šta im je jasno.

Sa distance od skoro 10 meseci od đurđevdanskih izbora sada se već jasnije naziru obrisi novog rasporeda na srpskoj političkoj sceni i podele na dva fronta. Sa jedne strane su one političke opcije koje su odustale od Srbije, koje danas čine koaliciju SNS-SPS-URS-DS-LDP, jedinstvenu u zalaganju za ulazak Srbije u EU po svaku nacionalnu cenu i daljoj predaji Kosova i Metohije. Na drugoj strani se nalazi patriotski politički blok, za koji se može reći da ne odustaje od Srbije i nacionalnih i državnih interesa, oličenih pre svega u prekidu pogubnog procesa ulaska Srbije u EU i neodstupnoj borbi za očuvanje Kosova i Metohije u sastavu Srbije. Ovaj blok čine DSS, SRS i DVERI.

Prvi, evrounijatski blok je jedinstven i po pitanju prodaje poljoprivrednog zemljišta strancima, uvođenja GMO u Srbiju, daljeg zaduživanja zemlje i brojnim drugim pitanjima. Drugi, patriotski blok je jedinstven u suprotstavljanju ovim pogubnim socijalno-ekonomskim procesima i zalaže se za veću podršku domaćoj privredi i poljoprivredi kroz povratak uloge države u ekonomskoj sferi.

Veliki broj zbunjenih glasača sa đurđevdanskih izbora stoji između ova dva bloka, najviše u neverici da je SNS prešao na drugu stranu i priključio se evrounijatskom bloku. Veliki broj rodoljuba iz redova SNS, pa i SPS, danas gleda kako njihovi lideri učestvuju u zaokruživanju druge šiptarske države na Balkanu i stvaranju Velike Albanije. Ali, ono što treba da znaju jeste da čak ni tu neće biti kraj rasprodaji i rasparčavanju Srbije.

Prošlo je gotovo neprimećeno da je nova Vlada Srbije na čelu sa SNS ukinula tri ministarstva identiteta: ministarstvo vera, dijaspore i Kosova i Metohije, i time jasno stavila do znanja koliko im je stalo do ove tri oblasti. Sadašnja kancelarija za KiM služi za amortizaciju briselskih dogovora sluđivanjem i izazivanjem podela među Srbima na KiM, kancelarija za dijasporu je neprimetna, a kancelarija za vere još nije ni formirana. Da ovde i ne govorimo o odsustvu bilo kakve politike zaštite ugroženih ljudskih i nacionalnih prava Srba u regionu.

Da Vas podsetimo:  Slava istini!

Ali, zato se sve radi na geopolitičkom sakaćenju Srbije: prostor severno od Save i Dunava uz podršku novih vlasti pada pod interesnu sferu Ujedinjenih arapskih emirata, Nemačke i Mađarske, a južno od Save i Dunava uveliko potpada pod tursku sferu interesovanja, posebno aerodromi u Lađevcima kod Kraljeva i na Pešteru. Ulaganja u Rašku oblast iz muslimanskih zemalja svakoga dana su sve veća i mere se milionskih iznosima u stranim valutama.

Tako se postepeno ova linija fronta sve više produbljuje i postaje vidljivija na političkoj sceni Srbije, koja se sve jasnije deli na političare koji su deo kolonijalne uprave i političare koji se bore za slobodu suverene države. Sve će zavisiti od toga koliko će brzo građani shvatiti na čijoj su strani predsednik Tomislav Nikolić, premijer Ivica Dačić i prvi potpredsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić.

Beograd, 25.02.2013 – www.dverisrpske.sr


 Tekst koji je stigao na adresu Korena:

S jedne strane, nalazi se patriotski blok, s druge strane stranke koje su odustale od Srbije, a zbunjeni birači su između, i retko šta im je jasno.“

Po svemu sudeci, kada se procita ovaj clanak, potvrdjuje se utisak da je Srbija bila i ostala jedina republika bivse Jugoslavije sa najvise ideoloski zatucanih gradjana i ispranih

mozgova.  „S jedne strane patriJotski blok, s druge strane, u prevodu, kvislinzi, strani placenici, domaci izdajnici i neprijatelji nase socijalisticke revolucije“.

Do juce su vlasti „zutih“ padale pod uticaj agresora i Vatikana, a danas po izlaganju Dveri, ova vlast pada pod uticaj Arapskih Emirata, Madjarske i Turske. I, umesto da Srbi sami sebi postave ozbiljno i odgovorno pitanje, ciji su oni deo, gde im je mesto po geografskom, istorijskom i kulturnom kriterijumu, oni se zbog nekih neresenih psiholosko-mentalistickih razloga vracaju i to sa nostalgijom u tursko doba, u neke pravoslavne periode iako mora se naglasiti, religija je postala samo deo mode a ne i potreba, i stavlja svoj identitet cas na jednu cas na drugu stranu, prema raspolozenju i kada se problemi ne mogu resiti na determinisan nacin.

Da Vas podsetimo:  Dok se gložimo oko pobednika Evrovizije, Vučić najavljuje da ‘leba nećemo imati da jedemo

Koji je to “ patriotski blok “ ? Onaj sto konstantno peva epske pesme i slavi Milosa Obilica koji je rasporio Murata od uckura pa do bijelog grla, ili onaj koji na odgovoran i ozbiljan nacin brani nacionalne interese da bi obezbedio buducnost nacije u najboljim mogucim uslovima ? Ako se smatra da se to najbolje moze uciniti sa Kinezima ili Rusima, onda je to velka greska jer, jos jednom, treba uzeti u obzir sve elemente, a ne samo “ pravoslavlje “ i “ slovenstvo „, a da ne spomeemo Koneze sa kojima nemamo ama bas nista zajednisko osim fuseraja na buvljoj pijaci u Beogradu.

Kosvska situacija nije proizvod DS, makar sta govorili ovi iz patriJotskog bloka, vec rezultat politike “ heroja “ S. Milosevica, koji je po svak cenu zelo da ubedi Srbe da moze sa NATO ratom da odigra ulogu Milosa Obilica.To je rezultat toga sto isti nije shvatio da je Zapad ozbiljan i da u mnogim stvarim drzi do onoga sto zeli da ucini.

Rezultat je tu, a ako neko misli da ce iz nekg patriJotizma da ucini ono “ Idemo u rat da se bijete „, da bi se nesto povratilo, onda eto pogresno, a nije ni patriotski.

Sto se tice nasih politicara, i onih iz “ patriotskog bloka “ i onih “ koji su odustali od Srbije „, oni bi mogli da uce kako se vodi politika kod Hrvata, Slovenaca pa cak i Siptara.

Jedino sto je tacno je da nasi politicari vode politiku da bi dobili neki Audi, neki stan, neku premiju, stolici na tezgarenje a ne na politiku odgovornih ljudi.

D.Rakic


Komentar redakcije:

Naravno da se ne slažemo u potpunosti ni sa napisanim od Srpskih Dveri, ni sa stavovima i mišljenjem gospodina Rakića. Reagovanja i odgovorna diskusija su neophodnost i matice i srpskog rasejanja a ostati u rovovima iz kojih „spašavamo“ Srbiju tako što sve gledamo isključivo kao crno ili belo, i dalje će biti (kao što je bilo do sada) najveći neprijatelj našeg naroda. Srbija je mozaik raznih boja. Vreme je da to shvatimo i da dogovorima, kompromisima i istinom o nama, zaustavimo dalje rasparčavanje Srbije i sprečimo neodgovorno ubeđivanje srpske javnosti da je Srbija više Evropa, nego što je Srbija. Naravno i da javnosti i političarima u zapadnim zemaljama, u kojima živi veliki broj naše dijaspore, kažemo da ne prihvatamo selktivno uslovljavanje Srbije. Naša sveukupna obaveza je da dokažemo da ljudske vrednosti među građanima Srbije nisu u mnogome ni gore ni bolje nego što su u zemljama Evropske Unije i u zemljama kandidatima za ulazak u EU.

Da Vas podsetimo:  Tražite da biste dobili

Iz tih razloga objavljujemo, i objavljivaćemo i dalje, i tekstove koji su u suprotnosti sa našim stavovima, ako verujemo da su napisani sa najboljom namerom i u cilju doprinosa bolje budućnosti našeg naroda i naše matice.

 

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime