Političko pozorištance – Dačić glavni komičar

0
762
Ivica Dačić / Foto: printscren

Da vam budem iskrena, mi žene volimo… Kod nas prolazi… Glumci su nam fascinacija… Mada, nije nužno da čovek bude glumac (ali pomaže). Bio tako jednom jedan… ostavljao je snažan utisak na žene.

Kad on uzme mikrofon (kad je dobar štimung), onako spontano, u intimnom drušvu, a s vremena na vreme i na koncertu pred auditorijumom od svega 50.000 ljudi (šačica;), pa on svojim vokalnim sposobnostima baca u senku sve vrhunske izvođače. Jednom je čak pevao pred izuzetno bitnim ljudima. A žene… Obožavale su tu njegovu ludost i hrabrost.

Neke žene ga vole jer je poliglota. Skoro tečno govori najbitniji svetski jezik. Ali najviše nas je oborilo s nogu to što ume da se našali na svoj račun. Kako samo on ume svoje lapsuse da pretvori u aplauze, pa to je za priču.

Još jedna stvar koju mi žene volimo su putovanja. A on baš dobro zna geografiju. Poznaje neka ostrva (za koje nikada čuli nismo) kao svoj džep. Jao, koliko takav avanturista samo fascinira žene!

Istina nije baš nešto zgodan, ali stil odevanja mu je perfektan. Uživalac je kulinarskih đakonija, no, najviše od svega voli scenu. Toliko je to snažna ljubav da već decenijama jedini opstaje u toj surovoj konkurenciji baš zahvaljujući svojim glumačkim sposobnostima tranformacije.

Dok se iznova i iznova odigrava omiljena predstava („Bežanje od odgovornosti“ – Nivo: Petar Pan, Verzija: Pro!), uloge se dodeljuju prema specifičnim talentima glumaca. Dok su pojedini eksperti za dugometražne monologe u formi deklamovanja istih tekstova bez obzira na reakcije publike, on ne, on je usmeren na komedije, do smelosti da se upusti u Stand Up ili čak mjuzikl.

Da Vas podsetimo:  Sveti Sava nije spaljen – naučna rasprava Mirka Dragovića 1930. godina

Komedija sa elementima mjuzikla je veoma zahtevna, samo vrsni glumci se snalaze u njoj. Treba i pevati i plesati. Treba osluškivati publiku i vickasto joj odgovarati u trenutku. Naposletku, najzahtevnije od svega – potrebno je biti sposoban da se smeješ na sopstveni račun, da svoje nedostatke komično prikažeš, a naš junak to te još kako dobro radi.

Vrhunac glumačkog izražavanja je sposobnost da kod publike izazove buru emocija (obično na granici tuge i radosti). Često izazove suze od smeha. Takoreći, glavni zabavljač na dvoru, koji nas zbuni I sludi, pa nismo sigurni da li nam je određena situacija smešna ili tužna. Nakon predstave ostaje gorak ukus, ali nikako neslan, jer su šale dobro začinjene suzama I znojem običnog, ubogog sveta (ali ovo je druga priča).

Svakako ovaj naš junak ima i svoje uzore na svetskoj sceni. Po ugledu na jednog od njih i on je smišljao strategije kako da šarmira žene. Pogađate, svetski uzor u šarmiranju lepšeg pola je Tramp. Čovek koji uz šalu i malo drskosti na žene ostavlja snažan utisak pravog mužjaka. Čovek nije vrsni pevač, ali je kralj društvenih mreža (najveće leglo fanova je Tviter gde obično suptilno komunicira sa nekim svog ranga). Nadasve, to je čovek koji je savršeno ovladao kontrolom sopstvenog besa, pa je sada u poziciji da može i da savetuje mlađe naraštaje kako da kontrolišu svoj bes. Ispališ nekoliko raketa, pobiješ neki narod i rešena stvar, zašto skupljati gnev u sebi, jednostavno – iskuliraš. Čovek je genije za cinično-satirični Stend Ap. Uz to, toliko srčano uživa u svojim nastupima, da se ćak i ličnog dohotka odrekao. Ne znam zašto ga neki doživljavaju tako ozbiljno i tragično, čovek je kao i naš junak – zabavljač naroda!

Da Vas podsetimo:  Pamćenje

Glumca o kome smo pričali sigurno ste prepoznali. On je ministar spornih poslova (ups, greška, to je jedan drugi minister, nećemo o tome), dakle, on je ministar spoljnih poslova Republike Srbije. On je Ivica Dačić. Živeli.

Naš Ica nije na istom koloseku sa Trampom, ali imaju svakako sličansti. Obojica odlično zabavljaju masu i uživaju u tome. Tramp onako snažno i odsečno, a naš Ivica umilno, onako, da ti se uvuče pod kožu.

Pitanje je koji stil šarmiranja od ova dva pomenuta bolje prolazi u izbornim trkama kod ženske populacije. Ono što šarmeri zaboravljaju, i zbog toga često potcenjuju žene, jeste činjenica da žene daleko više analiziraju svaki treptaj oka.
Zašto je taj šarm kojim se osvajaju žene jako važan (ako zanemarimo prirodnu zainteresovanost za lepši pol – ili slabiji, kako kome draže u zavisnosti od stepena šovinizma u krvi)?

U Srbiji na svakog muškarca dođu 3 žene (nije to što ste pomislili) pa shodno tom podatku može se zaključiti da žene nisu samo obično telo, već i vrlo značajan deo biračkog tela.

Zato je važno da šarmirate žene, da se njima dopadnete, ako već niste lepi (kao Boris Tadić) ili pametni (kao Zoran Đinđić) probajte šarmom, pesmom, šalom, igrom, kao znate već ko… A možda, ali samo možda, bi najbolje pomoglo kad biste počeli s poštovanjem žena i osnovnih ljudskih prava. Možda bi vam to donelo najviše naših glasova… Eto, razmislite i o toj opciji!

Ljiljana Radun
Izvor: vidovdan.org

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime