POLITIČKO-PROPAGANDANI KOMPLET SNS-2023

0
103

U novogodišnjem paketiću su deca Voždovca ove godine dobila jezivog zombija, plućno krilo od slinoidne materije i veštačku krv s belim kuglicama u njoj. Ma kako odurno i jezivo izgledalo, i ma koliko ova priča ima logično objašnjenje koje se može svesti na to da je, sanćim, neki braćala kupio od brata Sija gomilu plastičnih nakaza te odlučio da isprazni svoj magacin a preko neke trange-frange operacije s opštinom, ovo “darivanje” je više nego znakovito.V čom djela?

Novogodišnji paketići Zombilenda, Voždovac, kolorizovano

Za Voždovac se dugo govori kao odličan primer Srbije u malom:poseduje isti procenat fradskog, prigradskog i seoskog stanovništva kao cela zemlja i, ko god pobedi na Voždovcu, pobedi i u Srbiji. Samim tim, ako je Voždovac dobio horor-paket SNS vlasti-Srbija ga je dobila takođe. Ma kako autor sanjao o tome kako gnevni roditelji gađaju opštinsku zgradu i odbornike ljigavim plućima i “plazmom” nameće se realno pitanje: Šta je tu za našu decu? Za njihovu su, znamo to, nasleđene funkcije, skupa kola, sinekurice državne i tako to. Za našu nema ni slatkiša, ni normalnih igračaka, pa ni Plazme, bila slana ili normalna. Za nas je ” u crno pakovano” a za njih sve ostalo. A sve zbog toga što na lageru imaju samo gadosti. Na nama je da budemo poslušni zombići i trulimo od vazduha koji truju i molimo Boga da ćemo vodom bar moći da se okupamo. A šta ćemo jesti? Morbidno plastično pakovanje.

Zmijskom leglu Vasilija Sigareva odigranom u Ateljeu 212 se pojavljuje glumac Andrija Milošević koji igra lokalnog naćeflejisanog mafijaša koji, za Novu godinu, svom sugrađaninu Guzovskom, uništenom radijacijom (igra ga Bojan Žirović) poklanja gumeni izmet. Nema boljeg prikaza banalnosti i bahatosti kleptokratije istočnoevropskih despota od toga. Znajući to pitam vas: Po čemu se ova vlast razlikuje od Sigarovljevog nepomenika? Po tome što on ima par ljudskih osobina.

Da Vas podsetimo:  Dezinformacije Kriznog štaba

Možda je vreme da promenimo žanr. Horor živimo decenijama. Nadam se da ćemo, u narednoj godini, dobiti istorijsku dramu sa mirnim razrešenjem s porukom glavešinama, opštinskim i republičkim, parafrazom reči Vilijema Valasa iz Hrabrog srca:” Spustite vaše stranačke zastave, spalite ih, oborite glave i idite pravo u Beograd, u Predsedništvo, i usput zastanite ispred svake kuće, ispred svakog ljudskog bića na koje naiđete i molite za oprost zbog svih gadosti koje ste napravili, za ratove, pljačke, silovanja, ubistva i čupanje iz grudi nade i ljudskosti svakog od nas. I onda, kad stignete tamo, u Predsedništvo, recite svom vođi da ćerke i sinovi Srbije više nisu vaši. Ova zemlja je slobodna.”

ALEKSANDAR NOVAKOVIĆ

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime