Politika podele i naseljavanja Srbije migrantima vodi u građanski rat i nestajanje

12
3591
Foto: printscreen (dw.com)

„Kompromis“ koji podrazumeva dve države je kapitulacija sa nesagledivim posledicama. Trampu je neophodan neki uspeh, određuje i šalje posrednika za „K“ u misiju u nameri da iskoriste promene vlasti u Prištini za ukidanje taksi i nastavak pregovora dok Vučić želi da Srbiju podeli i nagradi trgovce ljudskim organima Srba državom, što Srbiju uvodi u nove podele i razgraničenja sa drugim nacionalnim manjinama i aktivira priznanja, a izgubili bismo i prijatelje u svetu, smatrali bi nas neodgovornima, što uz uvoz migranata Srbiju vodi u građanski rat i nestajanje. Ko sme to da rizikuje?

Zabluda Beograda da će se istorijskim dogovorom između Srba i Albanaca stvoriti trajni mir na Balkanu

Nije u pitanju dogovor Srba i Albanaca već sa zločincima. Podele i naseljavanja migrantima vodi bujanju separatizma, južno krilo predvodi Ugljanin, severno republikanci u Vojvodini, što budi otpor, rodoljublje i odgovornost do države i budućih pokolenja, da se ne ostave hipoteke kapitulacije, izdaje i osvete. Bili bi zajedno svi kojima država, Ustav, R1244 i Kosovski zavet nešto znače.

Iz Srbije dnevno odlazi 142 nezadovoljnih uslovima života, a vlast bi da useli migranate u 50.000 napuštenih kuća, stanova, salaša i reši problem radne snage i nataliteta. Najavljuje investicije i uređenje komunalija i u 1.200 opustelih sela. Na problem depopulacije upozoravaju MMF i Evropski statistički zavod i da nam preti svekoliki društveni pad i zamrzavanje privrednog rasta, koji je u ovom milenijumu -11%. Na začelju smo Evrope, u svetu na 80-om mestu po pitanju ekonomskih i pravnih sloboda, u vrhu po korupciji, 1,8 miliona građana je na ivici a 500.000 u ekstremnom siromaštvu. Radni sat u Srbiji je nešto preko evra a u Danskoj, recimo 40e. 

Frustrirani migranti i ekstremisti sa ratišta napadaju građane, pljačkaju, u Šidu proteruju iz domova, u Merdaru upadaju u kuće i pljačkaju, u Beogradu prete vozačima odsecanjem glava – a kada ih bude puno više? Najveći broj bi vratili iz EU, to stvara uslove za novu ID i zatvara vrata EU, što bi EU one koje ne želi vraćala ako im sutra otvara granice? Nedavno je bivši MIP Austrije obelodanio da je 2017.g potpisan sporazum sa Srbijom u Beču oko toga.

Da Vas podsetimo:  Gasni sporazum sa Rusijom - trojka za Vučića i novi fijasko građanske opozicije

Pakleni plan naseljavanja Srbije migrantima nije samo teorija!

Ignorisanje Ustava, volje naroda, SPC, R1244 i granica koje priznaju UN, lažni kompromis i razgraničenje-podela Srbije je obmana da ćemo ako priznamo državu „K“ nešto dobiti. Od koga i da li je to po Ustavu već naše? Ne gubimo 100% već „dobijamo“ ako izgubimo 90% KiM? Iza navodne zaštite Srba na KiM, ne i države, krije se mogućnost netransparentne „pomoći“ na koji način se dnevno odliva 1,45 miliona evra. Prodaja privatne imovine na KiM ne znači i prodaju države, te nije razlog zadržavanja Srba po svaku cenu.

Rešenje za KiM, da li je moguć kompromis ili samo kapitulacija? 

Priština je objavila platformu koja predviđa priznanje „K“, 22 milijarde evra ratne štete, penzije, deviznu štednju, preuzimanje prava distribucije i naplate struje, nematerijalne štete za navodno 20.000 „silovanih“ žena, potvrđeno da su 406 žrtve, ostalo verovatno rođake i ljubavnice pripadnika UČK, tek da penziju dobiju, pa onda ukidanje taksi i stvaranje ZSO kao NVO, uz preuzimanje srpske nacionalne baštine. 

BG nema plan i dobija rambujeovsku ponudu. Vučić kaže da niko ne može da dobije sve a neko ništa, da svi budu zadovoljni, kao da neko nešto deli i da će Srbija nešto dobiti i biti uvećana a ne smanjena, stranim medijima potvrđuje da u ovim granicama „K“ neće biti priznato, što znači da u nešto modifikovanim može, i ne pada mu na pamet da se po Ustavu i R1244 ne može i nesme da prizna u bilo kom obliku i veličini jer je to pogubno po Srbiju i njenu budućnost. Razočaran je da EU mlako reaguje na takse i formiranje vojske „K“, ukidanje ne traži, da niko ne nudi ništa, da 85% građana, SPC i RF nisu za podelu, što je potvrdio i Medvedev isticanjem spremnosti RF da pomogne Srbiji u očuvanju njenog teritorijalnog i političkog suvereniteta u duhu R1244.

Da Vas podsetimo:  Orban se protivi širenju NATO-a

„Kompromis“ koji podrazumeva dve države je kapitulacija sa nesagledivim posledicama. Trampu je neophodan neki uspeh, određuje i šalje posrednika za „K“ u misiju u nameri da iskoriste promene vlasti u Prištini za ukidanje taksi i nastavak pregovora dok Vučić želi da Srbiju podeli i nagradi trgovce ljudskim organima Srba državom, što Srbiju uvodi u nove podele i razgraničenja sa drugim nacionalnim manjinama i aktivira priznanja, a izgubili bismo i prijatelje u svetu, smatrali bi nas neodgovornima, što uz uvoz migranata Srbiju vodi u građanski rat i nestajanje. Ko sme to da rizikuje? 

Završni razgovori i kompromis, ako smo odgovorni i ozbiljni, traže da se uradi sve što do sada nije urađeno:                

Ponište odluke o taksama i formiranju vojske „K“, izvrši realizacija R1244, počne sa radom u punom kapacitetu Specijalni sud za zločine UČK. UN i EU da prouče ekološki i zdravstveni bilten KiM i predlože mere za otklanjanje posledica, da predložimo najveću autonomiju koju svet poznaje. Razmišljanje da se stvori Federacija KiM od albanske i srpske zajednice koja ulazi u Saveznu Republiku Srbiju nije dobro, podrazumeva narode sa pravom na otcepljenje. 

Plan B: Da otimači KiM plate 10%, 50.000 milijardi evra, da se izmeste svetinje i svi koji žele u napuštene delove Srbije, ne da se naseljavaju migranti. U Nemačkoj je pre 13g završila sa radom međunarodna komisija od 230 eksperata koja je procenila kosmetska bogatstva, uključno sa laboratorijom za ispitivanje na živim ljudima svega za masovna ubijanja, posebno „rudnika“ ljudskih organa, ubijenima, obolelima, umrlima i svim štetama, 500.000 milijardi evra. Tu su i bogatstva koja ni JU nije eksploatisala, nafta ispod uglja, ispod svega ogromni resursi pitke vode. Mineral bor bez koga nema termički visokootpornih materijala, balističkih raketa i leta u kosmos. Još pre 50g Zapadu nije data koncesija i sada ga otimaju. Vratiti dugove, građanima Srbije dati po milion evra, za 15.000 milijardi kupiti zlato, napuniti fondove i od države napraviti Raj. 

Da Vas podsetimo:  Treba li Srbija išta da očekuje od češkog predsedavanja EU?

Drugo vodi u veleizdaju sa teškim posledicama, građanski rat i nestajanje.

Ne može niko da privatizuje i pokloni ni delić KiM, kao što se rasprodaju izvorišta vode, banje, oranice, rudnici,…

Aleksandar Mihailović
Pukovnik u penziji 

12 KOMENTARA

 1. Uvaženi Mladene, R1244 je plod Kumanovskog sporazuma koji smo mi potpisali. Da nije bilo njega ne bi bilo ni R1244. Iz Srbije, to je žalosna istina, godišnje odlazi po 50 i više hiljada mladih, radno najsposobnijih ljudi, od 2014 taj broj je udvostručen. U poslednjih 11g države EU su dale 336.000 dozvola Srbima, najviše Nemačka, Austrija i Italija. Ukoliko još 250.000 ode u Srbiji će biti potpuno zaustavljen privredni rast, bolje rečeno, krenuće ubrzano u minus, a već je u ovom milenijumu ukupno -11%, u BiH -1%, dok je u HRV +57%, u SLO +98%, Turskoj +239%,.. Taj odlazak mladih, „odliv mozgova“, vlasti koriste da se hvale smanjenjem % nezaposlenosti. Moramo se okrenuti sebi i iskoristiti sve prirodne i ljudske potencijale da se konačno krene napred, nažalost, mi te potencijale ne cenimo, rasprodajemo ih, najžalosnije je i ljudske posebno, koji sa sobom godišnje odnose po 1,2 milijarde evra datih za njihova školovanja.

 2. „Da li je čaša polu puna ili polu prazna“…

  Našu zbilju treba gledati možda i na neki drugi način od već poznatih stereotipa.

  1. Rezoluciju 1244 su zajedno „pisali“ Rusi i Amerikaci (ruski izaslanik Viktor Černomirdin i zamenik američkog državnog sekretara Stroub Talbot). Prema tome besmisleno je da zaluđujemo srpsku javnost sa nekim „našim tumačenjem“ ove rezolucije. Jedino je merodavno tumačenje ove rezolucije od strane SAD i Rusije danas, a naše tumačenje je samo tužna „zabava“ za domaću publiku.
  2. To što se godišnje iz Srbije odseli preko 50.000 građana je stvarnost koja ne može da se spreči. Pretpostavimo da nije bilo rata na KiM 1999. godine i da smo na primer 2007. godine primljeni u punopravno članstvo u EU, da li bi stvarnost bila drugačija? Imamo primer Rumunije i Bugarske koje nisu imale građanske ratove pre 20 godina na svojoj teritoriji i koje su ušle u EU 2007. godine, gde je situacija sa iseljavanjem još teža. Ne treba se baviti sprečavanjem odlaska mladih iz Srbije u inostranstvo, već se treba raditi na tome da se oni vrate, da započnu svoj privatni biznis u Srbiji i da u Srbiju kada se vrate donesu nove tehnologije ili barem novu kulturu rada i načina življenja.
  3. Što se tiče naseljavanja imigranata iz Azije i Afrike u Srbiju, mislim da se diže panika bez osnova. Koji bi imigrant danas došao u Srbiju i radio za 200 eura neto plate? Da li bi neko od imigranata živeo na selu, obrađivao zemlju 4. klase i zavisio od lokalnih nakupaca? Da li je Srbija baš „obećana“ zemlja za Sirijce i Avganistance? Šta to Srbija ima privlačno za arapse a nema na primer Bugarska, Rumunija, Moldavija ili Ukraina?
  4. Moramo biti realni. Srbija je u teškoj poziciji ali ne i beznadežnoj. Puno stvari zavisi od nas, to jest od naše kvazi elite. Status KiM ne zavisi od nas. SAD i Rusija će rešiti problem KiM onda kada to njima bude odgovaralo na način kako oni smatraju da je najbolje na njihove interese. Srbija može biti samo posmatrač. Surovo ali jedino moguće…
  5. Šta možemo da uradimo pametno u narednih 5 do 10 godina? Uredimo zemlju u skladu sa standardima EU. Učinimo zemlju još privlačnijom za sve strane i domaće investitore a pogotovo investirore iz naše dijaspore. Sklonimo se iz vidokruga velikih sila. Bavimo se sobom, pa ni bolji životni standard građana neće izostati.

  • Vasa zadnja recenica: bavimo se sobom, pa ni bolji zivotni standard nece izostati, pokazuje da ste vi u zabludi. Naravno, treba se boriti, odbijati defetizam. Da li zivotni standard zavisi samo od pojedinca koji zivi u kolonijalnom sistemu? Sistem je napravljen od kolonizatora da u porobljenoj drzavi vlada siromastvo jer imaju SAMO jedan cilj: da sto duze ostanu u takvoj „njihovoj“ teritoriji. To je jedan veoma okrutan i uzasan sistem. Njihov plan koji datira jos od 1896.god jeste pod broj jedan: guranje drzave u dug (zasto je odmah posle krvavog americkog bombardovanja odmah uleteo MMF, njihova finasijska mafija!); drugo: proizvoditi neprestane krize; trece: napraviti ljude toliko siromasne da se oni bore jedni protiv drugih; cetvrto: pravljenje profita na neprekidnim ratovima. Prema podatcima Republickog zavoda za statistiku, 25% naroda zivi u pukom siromastvu, 40% stanovnika ne moze da zivi od plate koju zaradi za mesec dana, ne moze da sastavi kraj sa krajem. Znaci 65% stanovnika je siromasno. Znate, statistika je mesani brojevi, a i stvarnom i realnom zivotu je mnogo gore. Srbija je porobljena, okupirana, okovana zapadnim neoliberalnim kapitalizmom. U Srbiju su uveli kapitalizam zbog svojih i iskljucivo svojih predatorskih interesa a ne da bi doneli prosperitet i napredak Srbiji i bolji zivot nasem narodu. Ovo je duza tema za kraci odgovor, ali samo jedan primer: sta rade strane banke u Srbiji? Iznose milione i milione novca iz nase zemlje svaki mesec van u njihove drzave! Srbski novac se ne ulaze u srbsku ekonomiju da bi narod imao posla i da bi se drzava razvijala….zato su unistili sve nase velike domace banke? Zasto su opljackali zlatne rezerve iz naseg trezora? To rade po Svetu vec 200+ godina, jer tako opstaju u zivotu. Kad su razbili SSSR (iznutra!) opljackali su ga i oglodali do koske i produzili sebi zivot za narednih desetak godina….

  • @Mladen. R1244 je plod Kumanovskog sporazuma koji smo mi potpisali. Da nije bilo njega ne bi bilo ni R1244. Iz Srbije godišnje odlazi po 50 i više hiljada mladih, radno najsposobnijih ljudi. U poslednjih 11g države EU su dale 336.000 dozvola Srbima, najviše Nemačka, Austrija i Italija. Ukoliko još 250.000 ode u Srbiji će biti potpuno zaustavljen privredni rast, bolje rečeno, krenuće ubrzano u minus, a već je u ovom milenijumu ukupno -11%, u BiH -1%, dok je u HRV +57%, u SLO +98%, Turskoj +239%,.. Moramo se okrenuti sebi i iskoristiti sve prirodne i ljudske potencijale da se konačno krene napred, nažalost, mi te potencijale ne cenimo, rasprodajemo ih, najžalosnije je i ljudske posebno, koji sa sobom godišnje odnose po 1,2 milijarde evra datih za njihova školovanja.

 3. Svi sve znamo i nitko nije u stanju da zaustavi put u totalnu propast !!! Nije to slučajno….“slučaj “ ne postoji, To je rezultat dugogodišnjih priprema, kvalitetnog i stručnog rada naših neprijatelja , ulozenog novca i velike količine mrznje !!! Većina opozicije kao i vladajući rade za istog gazdu. Patriotska opozicije je teško prepoznatljiva jer i veleizdajnici navlače “ ruho “ patriota, takav im je zadatak !!! Ipak………..“ ljuta trava na ljutu ranu “ klin se klinom izbija “
  Post- petooktobarske sluge zapada na prevaru i uz silu su preuzele vlast, pa im to i silom mora biti oduzeto ……………….. bojim se da sve drugo gasi postojanje Drzave Srbije !!!!
  Vojska ima sve mogućnosti da spasi i Drzvu i Narod !!!! Dovoljno je pozvati se na kršenje U S T A V A

 4. Poštovana Angela je postavila prava pitanja, posebno za SAD, dodao bih i Nemačku koje su najupornije i rade po planu starom 50g da potpuno razbiju YU i unište Srbiju. Sve ovomilenijumske vlasti su isuviše ucenjene, uslovljene i prihvatile su ponižavajuću ulogu da nisu te koje se mogu izboriti sa svetskim i belosvetskim alamunjama, neophodne su potpuno nove, politički nekompromitovane, nacionalno mnogo prosvećenije, stručne i od autoriteta vlasti koje će državu izvući iz živog blata u koje sve više tone. Prvi korak je da se insistira na poštovanju i realizaciji R1244, tu ne mogu ništa ni SAD ni Nemačka, da se insistira i na svemu već potpisanom u Briselu, nema daljih razgovora i pregovora bez toga. Problem je što naše vlasti insistiraju na podeli što bi državu uvelo u haos. Druga obavezna odluka je preispitivanje besmislenog puta ka EU koja se i sama raspada i koja nikada nije planirala Srbiju i Srbe u svojim redovima, da je iskrena primila bi mnogo organizovaniju i pravno uređeniju državu YU, 11x manje zaduženu. Dok smo „bezalternativno“ na slepom koloseku će nas uslovljavati i ucenjivati. Njima trebaju samo kosmetska bogatstva i poslušnici i pioni koji će za njihove interese da ratuju za enormna ruska bogatstva i protiv Pravoslavlja. NATO je eksponent nove „sile osovine“.

 5. Pregledala sam strane medije i vidim da su demonstracije zaista sirom Sveta: Pakistan, A, lzir, Libanon, Irak, Bolivija, Haiti, Etiopiji, pored onih koje sam vec nabrojala u prethodnom komentaru. a u nasoj zemlji, „nirvana“
  mir i tisina, nema vise lupanja u serpe (sada su na zalost prazne!), paljenja Skupstine, traktora, pistaljki…nasi slavni pretci se prevrcu u grobu! A ako americi zatreba, opet ce da podigne srbske izdajnike, sljam pete (i seste!) i pokrene tkz. „obojenu revoluciju“! Vrlo lose nam se pise!

 6. Gospodin pukovnik je tacno izneo podatke, ali nije odgovorio na pitanje: a sta cemo sa SAD? Kako isterati iz zemlje MMF? Kako oteti nazad medije od stranih vlasnickih kompanija? Kako napraviti kompromis sa siptarima kad im ameri govore i pisu sta da rade? Kako se suprostaviti Brislu kad i njima Vasington diktira politiku? Zar ne vidimo kakvu tesku borbu vode protiv SAD, Rusija i Kina, dve najjjmocnije drzave na Svetu! A narod? Nece da izadje na demonstracije, da odvoji bar jedno poslepodne i izadje masovno ispred Skupstine i zahteva od vlade da se ne predaje Kosovo*! To bi bila podrska i toj vazalnoj vladi! Nece niko ni prstom da mrdne, cekaju valjda da se Rusi bore za nase Kosovo i da nam ga na tacni predaju!! Setaju guzice subotom po Beogradu (inace najveci anti-srbski grad u Evropi i sire!) i demonstriraju protiv Vucica, koje su organizovale americo-britanske strane agencije, da vrse pritisak na Vucica da mora do kraja godine da prizna Kosovo* sto znaci da ne demostriraju protiv njega kao predsednika, vec za priznavanje nezavisnog Kosova!?! Ovo nema ni kod Orvela!! Vucica je Vasington postavio da odradi Kosovo, a posle toga ce ga oni sami smeniti, ne treba ta tkz. „setnja“ jer to NECE dovesti do njegovog smenjivanja. Tadica (tog idiota!) su postavili da unisti nasu vojsku, a Kostunicu da preda nase srbske heroje u Haski kazamat….Gospodinu generalu bih predlozila da digne narod na demonstracije u Beogradu i sirom Srbije na odbranu nase teritorije, kao sto vidjam svaki dan SIROM Sveta demonstracije i to zestoke i krvave u Cileu, u Hong-Kongu, u Francuskoj, u Italiji, u Spaniji…nas narod sedi i gleda ruzicastu tv, pornografiju i kancorogene im programe, a na trgovima se organizuju razni koncerti i pevanije „slavnih“ pevacica…puni su trgovi! Stara rimska mudrost“ hleba i igara“! A vozovi prolaze u nepovrat…

   • Ukoliko ode KiM ………nema nas nigdje više…..u pravu si !! Spasiti KiM znači spasiti cijelu Drzavu!! Dovoljno bi bilo da na vrh Drzave dodje NORMALNA ličnost i zastupa interese Drzave i Naroda! Svi argumenti su na našoj strani !!!
    Trazim previše.????

  • Jako ozbiljno pitanje na koje je odgovorio i Orban po mnogo čemu, čime zato gura prste u oči EU. Mi nemamo Orbana, nemamo ni Putina, ali imamo Ustav, R1244 i iskrene prijatelje u svetu, a najvažnije je, ogroman broj onih kojima je „Kosovski zavet“ još uvek u srcu. Narod mora da se probudi i shvati da ovakvoj nedržavotvornoj politici više nesme da daje svoje poverenje, a ako to ne shvati shvatiće da je doprineo rastakanju sopstvene države i progonu sopstvene dece iz nje. Istina do naroda mora doći.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime