Pomoć nezbrinutoj deci

0
955

Decu je najlakše usrećiti i samo jednim malim poklonom ulepšati im dan, naročito sada u vreme praznika koji su za nama.

Organizacija #GivingBack Serbia, o kojoj je naš portal već pisao, u utorak je posetila mališane u Domu ”Dragutin Filipović” (za decu ometenu u razvoju), Zavod za zaštitu i vaspitanje dece, i na kraju Svratiše u Krfskoj ulici.

pomoc1

– Osećaj je skoro neopisiv. Mogu slobodno da kažem da nam je čast što smo imali priliku da se upoznamo i igramo sa njima. Njihove reakcije, osmesi, uzbuđenost je nešto što samo može da se doživi i ne može da se prepriča – priča za Dnevno.rs Nenad Popović, koji se nalazi na čelu ove organizacije.

”Samo vi i Majkl Kirbi”

Kako nam je ispričao, i reakcije radnika su ih oduševile.

– Reakcije radnika bile su neverovatne jer nisu očekivali ni blizu ove količine koju smo im pripremili. Direktorka doma ”Dragutin Filipović” rekla nam je skromno: ”Samo vi Majkl Kirbi”. Pošto je nisam razumeo, tj. nisam znao šta želi time da kaže, pojasnila mi je: ”Samo vi i Majkl Kirbi ste došli sa paketićima i za nas radnike” – navodi Popović.


On je potvrdio da im je ova, prva akcija uspela i najavio da će se i narednih puta truditi da ugroženim porodicama i mališanim bez roditeljskog staranja ulepšaju dane i vrate im osmehe na lica.

Podsetimo, Nenad Popović je 27-godišnji mladić koji je samoinicijativno za vreme majskih poplava došao iz Londona, rešen da nesebično pomogne svojoj zemlji.

Dnevno

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime