Pomoć za narodne kuhinje na KiM-u

0
2318

narodne_kuhinje_kim_1Raško-prizrenska eparhija i Fudbalski savez Srbije potpisali su Protokol o saradnji koji podrazumeva pomoć narodnim kuhinjama i najugroženijem srpskom stanovništvu na Kosovu i Metohiji. FSS će godišnje za potrebe narodnih kuhinja izdvajati 200.000 dinara.

„Promocijom vrednosti jedinstva, solidarnosti, brige i dobročinstva među profesionalnim fudbalerima, fudbalskim radnicima, mlađim kategorijama, rekreativcima i navijačima, donacijom i isticanjem humanitarnog SMS broja 1033 za pomoć u akciji – 1 SMS za 1 obrok gladnima na Kosovu i Metohiji – na događajima u organizaciji Saveza, pomoći će se svakodnevni rad narodnih kuhinja u kojima se hrani oko dve hiljade ljudi, pre svega deca, stari, nemoćni i radno nesposobni,“ navodi iz humanitarne organizacije Majka devet Jugovića.

Protokol o saradnji, dodaju, podrazumeva i akcije u saradnji sa Udruženjem fudbalskih klubova Super lige Srbije i Prve lige Srbije, kao i sa brojnim asocijacijama i klubovima.

Iz organizacije koja rukovodi narodnim kuhinjama na KiM-u izrazili su uverenje da će se ovim protokolom uspostaviti osnov za trajnu saradnju Saveza i Eparhije koja će, ističu, stanovništvu na Kosovu i Metohiji biti od velike pomoći.

U četiri narodne kuhinje širom KiM-a, pet dana u nedelji, preko 2.000 ljudi dobija obrok.

Pomoć narodnim kuhinjama na Kosovu i Metohiji možete poslati uplatom na žiro račun 360-0012622700003-39
MTS Banka a.d. Beograd, filijala Zvečan.

Trenutno najpotrebnije stvari za rad narodnih kuhinja su, navodi se na Internet stranici organizacije Majka devet Jugovića – brašno, jestivo ulje, šećer, so, konzerve, ogrev, topla obuća i odeća.

www.kossev.info

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime