Poništena privatizacija Radio Valjeva

0
967

Ministarstvo privrede Srbije odlučilo je da raskine ugovor o privatizaciji Radio Valjeva, javile su nezavisne internet novine Kolubarske.rs.

Foto: Radio Valjevo

Ministarstvo privrede je 8. avgusta raskinulo ugovor o privatizaciji, a postupak poništenja privatizacije sproveden je u Agenciji za privredne registre Srbije (APR) 22. avgusta 2017. godine.

Radio Valjevo je početkom oktobra 2015. godine kupila Doris Aćimović iz Beograda, koja je izlicitirala 17.400 evra, odnosno 15 puta višu cenu od početne, koja je iznosila 1.200 evra za sto odsto kapitala, koji je bio u vlasništvu Grada Valjeva.

Ubrzo po privatizaciji, svi zaposleni, njih 16, napustilo je tu medijsku kuću, a neki od njih su svoja potraživanja naplaćivali sudskim putem.

Kada se Radio Valjevo, po odluci Gradske uprave, iseljavao iz zgrade u kojoj je bio od osnivanja, njegovi kupci su skinuli sve, od radijatora i cevi za grejanje do električnih utičnica, prenose Kolubarske.rs.

Dodaje se da je nejasno šta se desilo sa „Študerovom“ opremom iz tri studija za koju se pretpostavlja da je prodata.

Radio Valjevo je osnovano 27. novembra 1967. godine kao najstarija elektronska medijska kuća u Kolubarskom okrugu.

Važilo je za jednu od najopremljenijih i najboljih državnih radio stanica u Srbiji.

Ovo je još jedna u nizu poništenih privatizacija bivših medijskih javnih preduzeća.

Naime, početkom godine poništena je privatizacija Radio-televizije Kragujevac, i naplaćena bankarska garancija od Radoice Milosavljevića, kruševačkog biznismena koji je u oktobru 2015, uz još sedam medija, kupio kragujevačku televiziju.

U odluci o raskidu ugovora o prodaji RTK Ministarstvo privrede je navelo da kupac nije izvršio ugovorenu obavezu isplate zarada, investiranja 150.000 evra i dostavljanja revizorskog izveštaja.

Grad Kragujevac je u junu preuzeo vlasništvo nad RTK, kako se navodi, do sticanja uslova za novu privatizaciju za koju je predviđen rok od šest meseci.

Da Vas podsetimo:  Milovanu Brkiću, vlasniku Tabloida, ukinut kućni pritvor, nastavak suđenja 22. januara

Zakon o javnom informisanju zabranjuje državno vlasništvo nad medijima.

www.cenzplpvka.rs / insajder

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime