Porodične tajne – Šaram, varam…

0
1395
Ilustracija / Foto: pixabay.com

Postoji istinita priča iz jedne od kafana u rudničko – takovskom kraju, koja datira od pre 20-ak godina, prema kojoj je jedan od gostiju, odnosno ljubitelja „dobre kapljice“ došao u lokal sa, recimo, svega 10 dinara u džepu, dok je čašica rakije koštala, opet, recimo, 50 dinara. Kada je upitao konobara koliko može da dobije rakije za sumu koju je posedovao, konobar mu je prineo flašu pod nos i rekao: „Pomiriši“!!!

Elem, lokalna samouprava je ponovo raspodelila sredstva medijima, i ponovo je naša redakcija bila prinudjena da vrati dodeljena sredstva, jer su ona u visini „pomiriši“.

Ipak, da neko ne bi pomislio da se žalimo, moramo da kažemo da je, što bi „Muta“ Nikolić rekao, sve to normalno, odnosno, sve je, bar za nas očekivano, jer vrlo dobro znamo kako mi funkcionišemo, ali i kako funkcioniše lokalna vlast. I, ne samo lokalna… Ovo je, recimo, izraz zahvalnosti svim našim čitaocima koji su, što lično, što preko društvenih mreža, čestitali nam na našoj odluci, ali i na našoj odlučnosti i principijelnosti. Hvala vam!!! Zbog takvih pišemo, radimo, zbog takvih u mnogo manjoj meri osećamo tegobe svakodnevnice…

Ali, kako svaka priča ima i drugu stranu, tako ima i onih drugih, koji, recimo, na sva usta izveštavaju o beogradskom „Prajdu“, a kada se nekoliko stotina majki sa malom decom šeta ulicama Šapca, to retko ko primeti. Valjda zbog toga što je to baš na obalama Save, uzvodno od Nemanjine.

Pisali smo već i o tome da nismo bili u mogućnosti da na skorom susretu sa Aleksandrom Vučićem postavimo pitanje, jer je mikrofon išao od ruke do ruke po, prema svemu sudeći, unapred režiranom scenariju. I pitanja su, izgleda, bila takva, da možda nisu trebala da se postavljaju, jer je Vučić, već znao odgovore na njih.

Da Vas podsetimo:  Srpstvo je, u stvari, svetosavlje!

Takodje, bitno je da se zna, a to smo već na više mesta i objasnili, niko nam nije za prethodne dve godine objasnio gde su završile naše pare koje nismo preuzeli iz budžeta, ali, i to da, i pored naše dobre volje, praktično je nemoguće da dodeljena sredstva prosledimo u dobrotvorne svrhe.

Inače, jednosatni koncert Nade Topčagić na Saboru violinista u Pranjanima, pre mesec dana, plaćen je istim iznosom koliko je opredeljeno za godišnji rad našeg portala. Sat za godinu? Pa, pošteno, ima li smisla?

Goran Trifunović
Izvor: gminfo.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime