Porodilište u novom Kliničkom centru Niš postoji samo u spotu SNS

0
1223

Žene iz okoline Niša porađaju se u starom Kliničkom centru, a na uslove u Ginekološko-akušerskoj klinici žale se brojne porodilje i neke od njih su čak počele da prikupljaju novac za kupovinu novih spavaćica.  Međutim, u spotu Srpske napredne stranke trudnu ženu voze na porođaj u “najopremljeniju bolnicu u okolini” – novi KC Niš, gde porodilište i ne postoji.

Van predizborne kampanje, paralelno sa protestima opozicije “1 od 5 miliona”, Srpska napredna stranka poslednjih meseci snima i izbacuje stranačke spotove.

Naprednjačku kolekciju Jutjub promo-spotova upotpunio je prošle subote još jedan sa naslovom – “Mogu oni nas da mrze, mi nastavljamo da radimo”. Radnja spota je dramatična – trudnoj ženi ostrašćeni muž opozicionar sa majicom “1 od 5 miliona” ne dozvoljava da se porodi u novom KC Niš jer “ne voli Vučića”.

Ne, ne, ne mi bojkotujemo Vučića i bojkotujemo nove bolnice! Ne, ne, ne, naš sin se neće roditi u novoj bolnici, jer i on bojkotuje Vučića – čuje se u spotu.

Fiktivne žene u naprednjačkim spotovima mogu da se porađaju bilo gde, ali u stvarnosti žene u Nišu se porađaju u starom Kliničkom centru, gde se porodilje često žale na uslove, a odskora sakupljaju i novac za nove spavaćiće.

Jedino su renovirane porođajne sale, a ostali uslovi ne priliče 21. veku. Loša higijena, prljave posteljine i dušeci, iscepane spavaćice, prastari kreveti i stolarija – kaže Nišlijka koja se nedavno porodila.

Inače, u novoj zgradi Kliničkog centra smeštene su sve hirurgije, a brojne klinike, poput Klinike za ginekologiju i akušerstvo, nalaze se u svojim starim zgradama. Zgrada u kojoj je smešteno porodilište počela je da radi 1971. godine i od tada su rađene samo delimične rekonstrukcije.

Kako je došlo do ovog neslaganja između naprednjačke fikcije i niške stvarnosti, Južne vesti za sad nisu uspele da dobiju odgovor od predstavnika SNS. U centrali stranke na brojeve telefona dostupne na stranačkom sajtu niko se ne javlja, ni na broj za medije, ni na broj za građane.

Da Vas podsetimo:  Velika sramota, Srbi dopustili muslimanima da sruše crkvu

Na pitanja SNS-u postavljena mejlom – da li je u pitanju nenamerna greška ili zavaravanje javnosti, odgovora još nema. Prvi operativac naprednjaka koji u jednom ranijem spotu i “glumi”, predsednik Izvršnog odbora Darko Glišić na pozive novinara Južnih vesti ne odgovara.

Poverenik SNS u Nišu Zvezdan Milovanović kaže da nije video spot.

Iz KC Niš odgovor na pitanje da li se porođaji obavljaju u njihovoj novoj zgradi ili je to plan za budućnost, Južne vesti još čekaju.

Novopečeni roditelji kažu da su se i ove nedelje, posle naprednjačkog spota, žene porađale u starom KC.

Sajt Raskrikavanje koji se bavi dekonstrukcijom lažnih vesti utvrdio je i da se u spotu pominju 3 klinička centra – koja i ne postoje.

Portal Istinomer je i ranije “hvatao” SNS da u reklamnim kampanjama koriste neistinite informacije.

Milan Zirojević, Jelena Canić Milanović
Izvor: Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime