Poruka poznatom novinaru

2
922

Teško je iznositi zamerke jednom od najzapaženijih novinara „Politike“, g. Aleksandru Apostolovskom. Piše vrlo duhovito, sarkastično i smelo.

Ali, ta smelost sve više i više, prelazi granice umerenosti, tako da čitalac stiče utisak, da njegov sarkazam otkriva njegovu ličnu averziju prema neprikosnovenim ličnostima, koje su centru njegovih članaka. On se već nalazi u ekstazi, koja mu „dozvoljava“, da može komotno pisati o I. Hristu, sa dozom tobož naivnosti, a ustvari otkriva svoju ličnu otuđenost prema religiji, kroz reportažu o „Ćelavom Isusu“, štampanom letos u „Politici“.

Sada dolazi članak o princu Aleksandru, nedavno izašlom u pomenutom listu. Isto prisutna averzija, ovog puta prema monarhiji. Novinar može gajiti taj osećaj i to je njegovo građansko pravo, ali se postavlja pitanje, da li je ispravno, kada novinar svoj lični stav provlači kroz svoje članke renomiranih novina?

Ne bih, da polemišem, ali je nesimpatično (iako Apostolovski naročito polaže na njegovo lično ubeđenje, da piše vrlo duhovito i da time dobija poene kod čitalaca), da piše sadržaje ne poznavajući dovoljno materiju, ( „O ćelavom Isusu“) ili koristeći činjenice, doduše istinite, nekome dobrodošle, da bi ismejao prestolonaslednika Aleksandra Karađorđevića, zaboravljajući, ili namerno zanemarivajući njegovu i princeze Katarine, pozitivnu ulogu, koju u kontinuitetu dokazuju svojim humanitarnim ponašanjem, dobročinstvima, pokazujući veliku ljubav prema srpskom narodu.

Poručio bih novinaru Apostolovskom, da se malo smiri i dođe sebi, nadajući se, da će uvideti, da je „malo“ preterao.

Mišo M. Mladenović
akad. slikar i pisac

2 KOMENTARA

  1. Ikona celavog Isusa zaista postoji i jednom pirotskom manastiru.E sad ko je veci vernik, pa to je ko ono dvoje kad su usli u hram gospodnni, jedan je govorio, ja postim, dajem desetak sirotinji, drzim sve postove, a ovaj drugi je ponavljao :Gospode Hriste Smiluj mi se gresnom..Ko je otisao, opravdan, sta mislite, gos’n Miso.Ps onaj drugi.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime