Poruka separatistima: “Ovo je Srbija!”

0
1459

zavetnici

Predstavnici rukovodstva Srpskog sabora Zavetnici, uprkos zabrani javne konferencije na Trgu Slobode u Novom Sadu, obratili su se medijima povodom održavanja parade separatista, pod nazivom „Šetnja za Vojvodinu“.

zavetnici1U svom obraćanju, portparol Srpskog sabora Zavetnici, Milica Đurđević, najoštrije je osudila održavanje parade koja promoviše ideje secesionizma i antiustavno delovanje.

“Naša namera bila je da ukažemo na problem bujanja separatizma i podrivanja ustavnog poretka Republike Srbije, ali policijska uprava Novog Sada uskratila nam je pravo da se obratimo medijima na Trgu Slobode i prenesemo poruku većine slobodomislećih građana Srbije.“

Pred spomenikom Svetozaru Miletiću Zavetnici su raširili parolu sa citatom pesme Đure Jakšića: „Otadžbina je ovo Srbina!“
O velikoj represiji policijskih organa i ograničavanju slobode kretanja svedoči i činjenica da su se jutros ispred centrale Zavetnika u Beogradu nalazile četiri marice i jedna interventna patrola, nameravajući da spreče masovan odlazak članova u Novi Sad na zakazanu konferenciju.

zavet

Srpski sabor Zavetnici neće odustati od svoje namere da javnosti u Srbiji ukaže na sve aktivnije delovanje političkih subjekata, potpomognutih od zapadnih centara moći, koji se zalažu za nezavisnost Vojvodine..

Članice Glavnog odbora Srpskog sabora Zavetnici, Milica Đurđević i Katarina Komazec, raširile su zastave Republike Srbije u toku separatističke šetnje ulicama Novog Sada. Na brojne uvrede upućene iz povorke pristalica Vojvođanske partije odgovorile su povicima: “Ovo je Srbija!”

Za Korene priredio: Danijel Igrec

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime