Pos’o dobar, a para laka

0
526
Aleksandar Arsenijević / Foto: ozonpress

Samo oni koji su prethodnih nekoliko decenija prespavali ili su ih poput junaka Kovačevićevog Podzemlja proveli u podrumu, nisu u stanju da prihvate činjenicu da je u Srbistanu, u ovom trenutku, politika najisplativiji biznis. Isplativiji, s obzirom na rizik, čak i od kriminala.

Ako vam kojim slučajem ovo zvuči pretenciozno ili zlonamerno nije zgoreg podsetititi se koliko je za samo 54 od 370 dana skupštinskog zasedanja prihodovao drug Markićević, do nedavno nezamenjiva uzdanica Ilić magistra Velimira. Malo li su na ovu oskudaciju 6,2 miliona dinarčića, odnosno pedeset i kusur hiljadarki evrova? Malo li su 6,5 miliončića koliko je od poslaničkog mandata prihodovala nazadnjačka uzdanica Parezanović, među školskim drugovima iz Filipa, poznatiji kao Tuzla guzla? I sve to u vreme kada većina Čačana, čije interese, „zastupaju”, rmbači često i za platu koja ne dobacuje ni do minimalca.

Za razliku od vremena Veselina Milikića i Raša Gavrovića, legendarnih gradonačelnika Čačka, kada su se partije trudile da ih u skupštinskim klupama predstavljaju najugledniji i najuspešniji, danas su se kriterijumi do te mere srozali pa mnogi srbistanski parlament porede sa rimskim Senatom iz vremena Kaligule. Naprosto, da bi se obreo u Domu narodne skupštine danas očigledno više nisu potrebni ni zvanje ni znanje ni ugled.

Foto: printscreen

Ukoliko što ranije raskrstite sa tim da se principijelnost i moral ne mažu na lebac, a uz to posedujete sposobnost da beskrupulozno lažete, a da ne trepnete i ne pocrvenite, imate šansu da se ostvarite u politici. Ukoliko ste spremni da gazite preko leševa i češće menjate stavove nego donji veš i nije vam problem da se duboko uvučete u debelo crevo svakome ko je na lestvici iznad, za vas nema zime. I ne sekirajte se što ne znate koje vrste reči se pišu velikim početnim slovom ili to što se frljite sa padeži. To se u ustanovama koje štancuju diplome, magistre i doktore nauka od vas i ne očekuje. Vaše je da se snađete za školarinu.

Da Vas podsetimo:  Smrad nečovjestva

A kako sutra mas’ ne bi otišla u propast ako nekome padne na pamet da vas ganja da vratite sve ono što ste zahvaljujući svom (ne)radu stekli, pažljivo pratite šta se dešava kako bi na vreme uskočili u pobedničku ekipu. Stoga, ukoliko vam se pruži prilika, obavezno se posavetujte sa pozornikom Vesićem, Čomićkom ili prisloničkim autoplekadžijom!

I nemoj slučajno sutra da grdite decu zbog loših ocena ili zato što lažu i da tako podležete mrsomudima koji celog života nešto morališu, a ker nema za šta da ih ujede.

Prepoznajte talenat koji ima vaše dete i bezrezervno ga podržite.

Aleksandar Arsenijević
Izvor: Ozonpress

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime