Poslanik SNS Milosav Milojević kupio RTV Šumadiju…

1
2030
Foto: printskrin/napredna stranka

RTV Šumadija koju je osnovala opština Aranđelovac kao Javno preduzeće za informisanje, 2015. godine u avgustu prodata je izvesnom Saši Jankoviću iz Aranđelovca za 34 000 evra, na nameštenom tenderu.

Imovina RTV Šumadija je bila veća i do više desetina puta, a lice koje je kupilo RTV Šumadiju u realnosti bio je Milosav Milojević, narodni poslanik SNS-a i predsednik opštinskog odbora u Aranđelovcu.

Saša Janković koji je kupio televiziju u javnosti, odmah se povlači u ilegalu, niti ga je ko ikada video da je ušao u RTV Šumadiju, a pravi vlasnik RTV Šumadija postaje Vladimir Avramović koji je ni manje ni više nego zet Milosava Milojevića.

To je potvrdio i sajt APR na kojem stoji da je Vladimir Avramović zakonski zastupnik, a da je kupac Saša Janković postao „suvlasnik“.

I pored toga što je RTV Šumadija privatizovana, opštinska vlast na čelu sa SNS nastavlja da izdvaja identična sredstva kao i kada je bila javno preduzeće opštine Aranđelovac, tako da uključujući i 2015. godinu iz opštinskog budžeta RTV Šumadija je uzela 16 000 000 (šesnaest miliona dinara).

Na taj način Milosav Milojević je sopstvenoj firmi, odnosno svom zetu uplaćivao novac, a opština Aranđelovac je oštećena za oko 150 000 evra.

Na lokalnim izborima u Aranđelovcu koji su bili u martu 2018. godine, na RTV Šumadiji nije gostovao niko osim SNS-a i par puta SPS-a, a ono što je najgore od svega, RTV Šumadija je bez ikakve dozvole počela da emituje program u etru na mesec dana, kako bi svojim programom pokrili i okolna sela, a po završetku izbora signal je ponovo nestao iz etra.

Građani Aranđelovca svojim novcem finansiraju privatnu naprednjačku televiziju, i za sada zbog toga još niko nije odgovarao.

Da Vas podsetimo:  Ajreks: Srbija ima najslabiji informacioni sistem u regionu, u javnosti dominiraju dezinformacije i jezik mržnje

Momčilo Bajatović

1 KOMENTAR

  1. Nije stvar u tome da „kupiš“ preduzeće već da uz preduzeće „kupiš“ i prihode, onako đuture. E sad, na „slobodnom“ srpskom tržištu za tu transakciju treba ti sertifikat partije na vlasti i sve ide kao podmazano, skoro kao perpetum mobile.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime