Poslednji čin Briselske izdaje

1
980

Proteklih dana skoro svi elektronski i štampani mediji u Srbiji, izuzev pojedinh sajtova, trude se da prikažu da je predaja pravosudnog sistema države Srbije na Kosovu i Metohiji u ruke samoproglašenoj Republici Kosovo u interesu Srba i Srbije, što je najobičnija laž.

vucic-nikolic-i-dacicUočljivo je da nijedan medij u Srbiji ne sme da kaže golu istinu da sudije Srbi treba da polažu zakletvu ispred predsednice samoproglašene Republike Kosovo Atifete Jahjage i da sude po „ustavu“ i „zakonu“ separatističke, paradržavne tvorevine „republike Kosovo“. Iznošenjem ove istine javnost u Srbiji bi saznala da je potpis Aleksandra Vučića u Briselu po pitanju pravosuđa klasična nacionalna izdaja.

Pregovorima po pitanju Kosova i Metohije Zapad je još jednom ponizio Srbiju. Najkooperativniji ili narodski rečeno najizdašniji u kompromitaciji srpskih nacionalnih i državnih interesa su dojučerašnje «srbende» i ostrašćeni nacionalisti, ministri i četničke vojvode iz perioda Miloševićeve vladavine a koji su danas na vlasti u Srbiji.

U odbranu Vučićevog sporazuma o pravosuđu uključio se i Predsednik Srbije, četnički vojvoda magistar Tomislav Nikolić. Njegova teorija kojom će navodno kroz Ustavni zakon Srbije samoproglašenu „republiku Kosovo“ krstiti autonomnom pokrajinom spada u političke nebuloze. Po tom principu može Predsednik Srbije sa čak i više argumenata da proglasi Crnu Goru, Makedoniju, Bosnu i Hercegovinu itd. kroz neki svoj Ustavni zakon da su one pokrajine države Srbije. Ako je i od magistra mnogo je.

Inače tokom pregovora Beograda i Prištine javnost u Srbiji obasuta je izjavama članova srpske delegacije da su pregovori teški i da su oni izloženi provokacijama od strane Šiptara, da jednostavno trpe uvrede.

Srbija je i od 2006. do 2008. godine vodila pregovore sa Prištinom ali tada nije bilo nikakvih jadikovki i cmizdrenja od strane beogradske delegacije niti sporazuma na štetu državnih i nacionalnih interesa Srbije. Ponajmanje da su tokom pregovora šefovi delegacija igrali šah kao što je to radio predsednik Vlade Srbije po pisanju Večernjih novosti.

Da Vas podsetimo:  Nije kriv samo Marti…

U svakom slučaju predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić zbog predaje Kosova i Metohije moraće kad-tad da odgovara. Da li pojedinačno pred istorijom, Bogom ili narodom ili možda sve skupa zajedno pokazaće vreme. Izdaja kao krivično delo nikad ne zastareva.

(Saopštenje za javnost Pokrajinskog odbora DSS-a)

kmnovine.com

1 KOMENTAR

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime