Poslušajte pesmu posvećenu Nikoljdanu, najvećoj srpskoj slavi

0
716
Foto: Youtube screenshot

Istaknute umetnice i čuvarke tradicionalne muzike Srbije od zaborava, Milena Lazarević Popović inače vokalna solistkinja Radio-televizije Srbije i Danijela Veselinović prva dama srpske trube, na radost slušalaca objavile su spot za novu pesmu “Nikoljdan”!

Kroz pesmu se prožima nit istorije, srpske tradicije i ljubavi. Od davnina poznato je da su momci išli u vojsku i rat, a da su devojke, žene, majke, sestre… ostajale same čekajući ih da se vrate. Posebno su bili teški trenuci praznovanja kad se podrazumeva da porodica bude na okupu.

Ova pesma je posvećena jednoj od najvećih srpskih slava – Nikoljdan, a Danijela i Milena su kroz muziku pokazale kako one to vide i osećaju.

Krsna slava je karakteristična za srpski narod, jer ona predstavlja znak njihovog prepoznavanja i identifikacije. Pored ogromnog duhovnog značenja za celi srpski narod, slava poseduje i svoju nenadoknadivu pragmatičnu vrednost. Zahvaljujući kontinuiranom prenošenju sa predaka na potomke, ona nepogrešivo identifikuje srodničke odnose i veze.

-Slava nosi posebno značenje u životu svakog Srbina. Ona predstavlja fundament naše kulture ali i duhovnosti. Tekst pesme „Nikoljdan“ Iako sadrži emotivnu poruku, nastojale smo da prezentujemo na što autentičniji i vedriji način, te se iskreno nadam da će ista pronaći svoj put do srca slušalaca. Uživala sam na snimanju u svakom momentu, a da sve bude oplemenjeno i u segmentima arhaično, potrudila se koleginica Danijela Veselinović, virtuoz na instrumentu koja je sve vreme na snimanju spota zračila pozitivnom energijom, kaže za Glas javnosti Milena.

-S obzirom na to da ja slavim Svetog Nikolu, imala sam veliku želju da ova pesma ugleda svetlost dana. Iako je ovo naš prvi zajednički projekat, funkcionisale smo kao jedna. Bilo mi je zadovoljstvo raditi na ovoj kompoziciji sa izuzetno vrednom i talentovanom osobom kao što je Milena Lazarević Popović, priča Danijela.

Da Vas podsetimo:  Da vas čujem, da li je Vučić pljuniti Đinđić?

Poznate kao prijemčive interpretatorke, uvereni smo da će Milena i Danijela publici prirediti emotivni užitak koji se dugo pamtiti, a sve u okviru negovanja umetnosti Srbije.

Klikom na link ispod poslušajte najnovije ostvarenje ovih umetnica i uživajte:

Izvor: Glas Javnosti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime