Posna afrička torta

0
136
Foto: printscreen

Uživajte u ukusnoj i kremastoj torti koja je gotova za tren oka.

Sastojci

Za kore:

300g šecera

4dl vode

18 kašika brašna

2 kašike kakao

4 kašika ulja

3 kašike džema

2 kašicice sode bikarbone

1 šaka seckanih oraha

Za fil:

500ml vode

2 kesice pudinga od čokolade

200g čokolade

250g margarina

300g šećera u prahu

300g mlevene plazme

500g posnog šlaga

Priprema

U vodi istopiti šećer pa dodati ulje, brašno pomešanim sa sodom bikarbonom, kakao, orahe i džem. Testo podeliti na dva dela da se ispeku dve kore. Peći na 200 C oko 10 minuta. Pečene kore preseći na pola. U vodi skuvati puding od čokolade. U kuvan puding dodati čokoladu da se istopi. U hladan fil dodati margarin koji smo dobro umutili sa šećerom. Na kraju dodati mlevenu plazmu i dobro pomešati. Umutiti šlag sa kiselom vodom i filovati: kora, fil, šlag, kora… Dekorisati po želji.

Izvor: Recepti.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime