Poštar otišao na Aljasku, pa nastala dodatna pometnja u Pasi Poljani zbog brojeva kuća

0
345

Parkira se motorom, pritisne sirenu i čita glasno prezimena onih kojima treba da dostavi poštu – građani kažu da se, između ostalog, tako snalazi novi poštar u Pasi Poljani, naselju u kome fale brojevi kuća. Poštar koji je dobro poznavao naselje otišao je na Aljasku, pa kažu da mnogi ovog meseca nisu dobili račune.

Kamate na neplaćene račune im, kažu stanovnici Pasi Poljane, niko neće oprostiti. Sem toga, pitaju šta da rade ako nekom ne stigne upozorenje od izvršitelja.Pometnja u Pasi Poljani zbog brojeva kuća; foto: T. R.

Nama nije doneo račune i kartice iz banaka koji su trebali da nam stignu. Ne dao Bog da

Pometnja u Pasi Poljani zbog brojeva kuća; foto: T. R.

nekome ne odnese recimo upozorenje od izvršitelja. Slobodno zovite i ostavljajte pritužbe Pošti kod železničke – poručuje komšijama jedan od žitelja na Fejsbuku.

Dalje opisuju da se novi poštar snalazi i tako što ostavi poštu kod onih koje pronađe, pa oni dele dalje.

Prethodni poštar odlično zna posao i upoznao je naselje, tako da nismo imali problema. Jedino je nastajao haos kad ode na odmor ili bolovanje. Novi nas ne poznaje i čovek ne zna šta gde da odnese, pa ostavi kod nekog kog nađe da deli dalje – kaže jedan građanin.

Teško neki dolaze do računa i pošte; foto: T. R.

Neki od žitelja kod kojih novi poštar ostavlja poštu da dele dalje šale se i poručuju mu da odvoji deo plate za njih, dok neki pozivaju nadležne da što pre reše problem ulica u ličnim dokumentima, zbog kojeg ova zbrka, kažu, i nastaje.

Taj problem znači da u nekim domaćinstvima ukućani koji žive u istoj kući imaju različite adrese u ličnim kartama – nekima stoji samo “Pasi Poljana b.b.”, nekima i naziv ulice, a nekima i broj za koji nisu ni znali da postoji, što dodatno, kažu meštani, zbunjuje svakog novog poštara koji ovde počne da radi.

Da Vas podsetimo:  Rekao "ne" izvršiteljima: "EPS legalizovao pljačku!"

Inače, iz Republičkog geodetskog zavoda ranije su situaciju u Pasi Poljani opisali kao specifičnu i kazali da su se zakoni koji se tiču adresa i brojeva kuća dosta menjali i da ne znaju šta se konkretno desilo u ovom naselju.

 

Autor:T. Radovanović
Izvor:Južne vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime