Poštedite decu sa Kosova i Metohije

2
1484
Foto: Youtube Screenshot

Deci sa Kosova i Metohije nije stalo do vaše brige, milostinje ili do kampanje pod sloganom „Za našu decu“ koja se neće odigrati u njihovom kraju

Famozni spot za predizbornu kampanju pod sloganom „Za našu decu“ je podigao prašinu i izazvao brojne komentare, uglavnom negativne. Na spotu se vidi kako je na mapi Srbije (ovog puta bez odstranjenja Kosova i Metohije) pojavljuje pomenuti slogan „Za našu decu“ od Subotice do Bujanovca i Novog Pazara ali ne i na prostoru Kosova i Metohije.

Brojni komentari poput: „Zar naša deca na Kosovu ne postoje?“, „Još jedan vid izdaje“, „Eto, sve se jasno vidi“, predstavljaju delimično pogrešno tumačenje. Slogan za „Za našu decu“ predstavlja vid predizborne kampanje, stoga su na mapi označena mesta u Srbiji u kojima se vodi pomenuta kampanja. Ovde je najmanje reč o „Našoj deci“ , ne samo na Kosovu i Metohiji već i u centralnoj Srbiji.

Vidi se da mnoge brine što je Kosovo i Metohija uskraćena kampanjom. Ne treba da vas brine! Ne treba ljudima na Kosmetu kojekakve kampanje, siti su i umorni od toga.

Ako se zaista brinete o deci na Kosovu i Metohiji ne gledajte toliko „površno“, to je kao kada pročitate naslov u novinama a ne vidite o čemu se zaista radi.

Ako se zaista brinete o deci sa Kosova i Metohije neka vas ne brine kampanja, neka vas zabrine što ta deca ne mogu nikuda otići van granica Srbije zbog toga što su uskraćena za ispravna dokumenta, a ona koja imaju ne priznaje svet.

Ako se zaista brinete, neka vas ne brine kampanja već to što u zdravstvenim ustanovama nemaju osnovne stvari (igle, špriceve, sisteme za infuziju, da ne govorimo o tabletama, ampulama i infuzionim rastvorima) već moraju od para koje često nemaju za normalan život kupiti u privatnim apotekama (ako im je ne daj Bože potrebno).

Da Vas podsetimo:  Ko je, zapravo, bila Sveta Petka

Ako se zaista brinete, neka vas ne brine kampanja već misao da deca sa Kosova i Metohije nemaju knjižare, kulturne centre, već im se grade stadioni na kojima svake godine ima sve manje dece.

Ako vas zaista brine, neka vas zabrinu još mnoge stvari koje se tiču normalnih uslova za život.

Ali za kraj: deci sa Kosova i Metohije nije stalo do vaše brige, milostinje ili do kampanje pod sloganom „Za našu decu“ koja se neće odigrati u njihovom kraju. Deci sa Kosmeta je stalo do toga da ih poštedite komentara i sažaljenja (bilo u pozitivnom ili negativnom kontekstu) na njihov račun, jer, možda ne žele da se osete kao neko koga treba žaliti već da se osete kao ravnopravni građani svoje zemlje Srbije, koja ih se bez pogovora odriče kao nevaspitano dete Majke.

Autor je pesnik sa Kosova i Metohije

Jovan Zafirović
Izvor: Stanje Stvari

2 KOMENTARA

 1. Слоган: “За нашу децу“ – у преводу: “Паре децу кваре“, и зато нема
  по 100 евра за децу, малолетнике, већ само за пунолетне који имају
  право гласа, да гласају за СНС?!
  Наша деца ће – “Трбухом за крухом“, у Недођију, а на њихово
  место ће доћи/долазе мигранти са својом децом?!
  Нaјвише што можемо да урадимо за нашу децу, за сада, у овом тренутку,
  јесте – ГРАЂАНСКИ БОЈКОТ избора, сагласно законима и Уставу Србије.
  Овај бојкот не треба да буде партијски, политички, идеолошки…,
  већ заштитнички, родитељски, за нашу децу, наше породице, куће, земљу
  имовину, завичај, родни крај, Мајку Србију – Отаџбину.

 2. Kada sam Videla ovaj spot zgrozila sam se. Ovaj spot otkrio je nameru ove izdajnicke vlasti. Sve je receno , ceka se samo potpis.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime