Poštovani ministre, dozvolite da pomognem

2
1212

verbicPoštovani ministre,

Iskreno se kajem zbog neprimerenih reči koje sam o vama pisala, a koje su rezultat moje kratke pameti, nedovoljne brige za prosperitet otadžbine, sebičnog razmišljanja o mojoj porodici i mom detetu, umesto o nekim plemenitim, višim ciljevima.

Foto: Oliver Bunić, Blic

Ispratila sam vaša gostovanja na svim televizijama u danu kada su besni i obesni prosvetni radnici obustavili rad i paradirali Beogradom, sa sramnim transparentom ‘Revolucija je jedina solucija’. Ispratila sam i nadahnute govore premijera u Skupštini i shvatila koliko nam on u stvari želi dobro.

Sjajno ste se dosetili kako da doskočite onoj razularenoj visokoobrazovanoj bandi, koja je onako nesnalažljivo završavala državne fakultete i time pokazala funkcionalnu naivnost. Divim se vašoj ideji da ocene na polugodištu zaključe neki drugi nastavnici, ako ovi razulareni ne budu hteli. U tom trenutku se u meni, onako ustreptaloj, dirnutoj i pokajničkoj, rodila ogromna želja da vam pomognem. Zato, dozvolite da vam predložim bar neka rešenja:

1) neka Dragan Vučićević, kao najelokventniji i najpismeniji od svih, zaključi ocene iz srpskog jezika;

2) neka Maja Nikolić zaključi ocene iz svih prirodnih nauka, jer ona jeste čudo prirode koje je i samu prirodu iznenadilo;

3) neka ocene iz stranih jezika zaključe starlete koje su se poslednjih godina zaposlile u Ministarstvu spoljnih poslova;

4) neka ocene iz umetničke grupe predmeta zaključi umetnik Saša Mirković;

5) neka ocene iz društvenih nauka zaključi Marijana Mateus, kao predstavnica elite u društvenom životu Srbije;

6) neka u mlađim razredima svih osnovnih škola ocene zaključi supruga Zorana Babića, učiteljica Nataša Babić.

Što se srednjih stručnih škola tiče, predlažem brucoše Megatrenda, Uniona, Singidunuma. Gde zafali, nek utrče omnipotentni magovi, intelektualne gromade i univerzalni eksperti koji u ime stranke pod kojom ministrujete rukovode javnim preduzećima i ustanovama širom Srbije, kao NKV, KV, VKV i tome slični stručnjaci.

Da Vas podsetimo:  Doživljaji iskusnog pacijenta

Svi ovi divni ljudi bi đacima zaključili mnogo više ocene nego nastavnici (što zbog popularnosti, što zbog glasova), a ruku na srce, bolje bi ih i pripremili za Srbiju u koju ih vodite sa svojim drugarima iz Vlade.

Ne dozvolite da vas u nameri da obezvredite prosvetu i formalno obrazovanje, spreči ova visokoobrazovana rulja, kvalifikovana za nastavnički posao, koja se eto našla u tih pet posto obrazovanih u Srbiji. Šta bre oni misle?! Misle da samo nastavnici mogu da rade u školi? Što reče naš pokojni (nikad trezni) domar – „Profesor? Uuuu, jaka stvar! Uzmeš dnevnik i odeš na čas!“ Pa to stvarno svako može!

Nadam se da su moji predlozi bili dovoljno korisni i konstruktivni, i da ćete uvažiti moje izvinjenje. Oprostite mi grešnoj. Ne znam šta mi bi.

Iskreno vaša,

Ljubinka Nedić

2 KOMENTARA

  1. Ljubinka, Ljubo, Ljubice – alal ti Vera. Pokrila si celi skolski sistem govnima a nije dzaba. Oni i jesu takvi jer im ni nakraj pameti nije da strajkuju za vreme ferija ili krajem sedmice, vec usred radnoga dana. A posebno je pitanje kako strajkuju? Pa sestro mila iz fotelja. Jedan ili dvojica glavonja pregovaraju a drugi sede kuci i slave krsne slave ili putuju negde a deca? Pa ko njih pita. Alal ti Vera.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime