Potomak ratnog zločinca

6
5033

vuk-draskovic-790x423 Beograd – Srbija treba da podigne spomen obeležje u Kragujevcu i na Miljevini za 25 000 pobijene nevine dece.

Pisao sam u „Pravdi“ i na portalu „Dveri“ o sudbini 25 000 dece iz Šumadije koju su partizani 1945. godine pobili i bacili u tri jame na Miljevini.

Čekao sam reakciju Srbije i vlasti, ali se niko već dve godine ne javlja.

Čekao sam i reakciju Vuka Draškovića, ali je o Miljevini i on sada zaćutao.
Ja zbog toga ne mogu ni da spavam – ni da ćutim.

Da podsetim javnost o čemu je reč…

Kosta Bulatović, nekadašnji lider Srpskog pokreta otpora kaže mi: – Zove nas Vuk Drašković u Gacko.

Pošli smo kolima Kosta Bulatović, Milorad Hadži Lazić i ja, Zlatibor Đorđević.

Našli smo se u kući Vidaka Draškovića, oca Vuka Draškovića. Posle neodržanog skupa u Foči (policija razbila skup), Vuk kaže: – Idemo za Miljevinu. Kolona automobila skreće sa asfalta ka šumi makadamskim putem ka Miljevini. Stajemo i zatičemo čobane.

Vuk Drašković drži govor. Citiram Vuka Draškovića:

„Na ovom mestu 1945. godine partizani su ubili i bacili u tri jame 25 000 Srba iz Šumadije. Niko od njih nije bio mlađi od sedam (7) godina ni stariji od petnaest (15) godina. Partizani su ih na prevaru zarobili na moru, gde su očekivali obećane brodove zapadnih saveznika. Brodovi nikako da stignu a onda se pojavio avion i bacao letke. Na njima je pisalo da je rat završen i da im se garantuje sloboda i povratak kući. Oni su se prevarili i predali.
U roku od nedelju dana svi su ovde dovedeni, ubijeni i bačeni u ove tri jame. Jame su zatim zabetonirali“ – završio je Vuk Drašković.

Da Vas podsetimo:  Milanović: Dodik je srpski patriota, Džaferović mudžehedinska hostesa, Komšić lažni predstavnik Hrvata

Bio sam šokiran ovim saznanjem. Pitam čobane – jel istina ovo što Vuk kaže?

Sve je istina, odgovaraju oni.

Posle deset godina, 2000. godine, zove me iz progonstva Milorad Hadži Lazić da se nađemo u Čačku na skupu saboraca Draže Mihajlovića. Došli ljudi sa zapada a Velja Ilić im je dao salu Skupštine opštine Čačak.

Povela se diskusija i o Miljevini. O tome šta se desilo na Miljevini govorio je jedan od učesnika i ponovio gotovo iste reči Vuka Draškovića. Ali je rekao i sledeće:

„A znate li ko je bio komandant te partizanske jedinice? Narodni heroj Vlado Šegrt.“

„A znate li ko je bio zamenik komandanta? Vidak Drašković.
Pitam samo Vuka Draškovića – da li je ovo tačno?“

Imam samo jednu molbu pokretu Dveri. Poznajem te ljude, mladi su, znam da su obrazovani, da vole Srbiju i ne pripadaju starim ideološkim blokovima.
Moja je molba da pokret Dveri pokrene široku akciju rasvetljavanja ovog našeg i ljudskog sumraka, da Šumadija i Srbija ne zaboravi 25 000 svoje dece, da im podigne spomen obeležje u Kragujevcu i Miljevini, uz pomoć grada Kragujevca.

Ima sigurno još živih svedoka koji o tome znaju dosta, pogotovo sveštenika.
Treba, naravno i Vuk Drašković da o tome kaže nešto više i detaljnije.

Moj prijatelj Milorad Hadži Lazić iz Obilića u svojoj knjizi pesama o stradanju Srba na Kosovu i Metohiji, posvetio je jednu pesmu deci iz Šumadije koja su ubijena na Miljevini.
Prenosim deo pesme:

Miljevina

Miljevina u vrh Drine
nosi staro Srpsko ime
Miljevino jamo pusta
kolika ti behu usta
Puniše te Pavelići
Nastaviše Brozovići
Napuniše komunisti
Dušmani nam uvek isti
Što proguta ti nejači
Miljevino sad zaplači
Što proguta Srbadije
Proklet da je Miljevino
Kom’ nejači nije žao
Miljevina jama pusta
ne znaju se njena usta
Napuniše nju kamena
iznad jame pustog stenja…

Da Vas podsetimo:  Kako je Kragujevčanin pokušao (i nije uspeo) da glasa u inostranstvu

www.srbijadanas.net / facebook nalog: Nadica Šešum ex Dimitrijević

6 KOMENTARA

  1. Za Miljevinu nije ništa slagao,to je istina,a ko je sve u tome učestvovao,neka kažu istoričari,samo vi komunisti,pitajte istoričare.A da ste vi,više pobili Srba nego svi okupatori zajedno,to stoji.E sad neka kažu istoričarti ko je ubijao te Srbe,a sigurno je da su ih pobili komunisti.Nego još nešta,na jednu stranu,njegova delatniost,al da on bude za sve okrivljen,e to ne stoji.

  2. Potomak ratnog zločinca, zločinac! Srbi, gledajte kako se zatre seme svakog ko zlo učini nevinim i dobrim ljudima!! Šta mislite koliko će posle sveg ovog zla, zatiranja nedužnih Srba, a i Srbije, ostati i opstati Srba???? Za pod šljivu!! Sve Srbe koji su oholo i bezdušno činili zlo nad nedužnim Srbiima sustiće dela njihova!! A dela njihova zatrće zatrće im seme kao što su oni zatirali nedužne Srbe!! Kao što se desi i Draškoviću!

  3. Pita covek cobane? A ovce, kako njih zaboravi, pa to je krunski dokaz, kad one meknu „meee“. A o vuku da ne govorimo, toliko je puta dokazao koliko mu je na srcu blacenje svega srpskog. I sad nam on prica o 25000 srpske dece na ekskurziji kraj mora, koje partizani na prevaru hvataju i ubijaju?!? A da nisu ta „deca“ – koliko god da ih je bilo, a po samom stilu price skoro sam siguran mnogo, mnogo manje – slucajno bili cetnici? Hmm…Da bi smo bili pravedni, trebalo bi da se obavestimo i koliko oni Srba partizana imase na dusi? Jer oni koji su ih pobili su bili vecinom takodje Srbi. A da se zapitamo kome koriste ovakve price, posebno kad se stvari ovako naduvavaju do besmisla, zakljucicemo za pet sekundi da sigurno ne koriste Srbima. Jer skrece paznju sa istinskih neprijatelja, koji su mnogo vise kostali – i kostaju – srpski narod, i kaze da su sami sebi najvise krivi. Zato motive autora ovakvog teksta ne stavljam pod znak pitanja – oni su nesumnjivo antisrpski.

    • Oni su bili vojnici porazene strane i niko nije imao pravo da ih strelja. Svakome ko je zlocine pocinio u bilo kojoj vojsci je trebalo da se sudi, ako je neko i od njih bio kriv, ali niko ne sme bez suda da smrcu kaznjava zarobljenike. To je samo po sebi ratni zlocin, jasno je. Zato je i sudjeno za ratni zlocin streljanje zarobljenika u Srebrenici. Ista je situacija i ovde u najmanju ruku. Da li to znaci Vlado da vi podrzavate streljanje zarobljenika u Srebrenici?

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime