Potonuo “svemirski brod”: Poplava u kovid bolnici Batajnica

2
977
Foto: printscreen

Svemirski brod, kako su predstavnici vlasti nazivali novu Kovid bolnicu u Batajnici, ispostavilo se, više liči na neispravnu podmornicu iz koje na sve strane curi voda i samo što ne “eksplodira.”

Prema videu koji je jutros objavljen na Tviteru, a koji je objavio Ljubomir Šubara, nekadašnji direktor Agencije za privatizaciju, nova Kovid bolnica u Batajnici, mesecima označavana kao “svemirski brod” i čudo srpskih bolnica, nalazi se u katastrofalnom stanju zbog, kako je napisao Šubara, hidrantske mreže koja je popustila i poplavila veliki deo prostorija.

Kako se na snimku vidi – voda iz napukle cevi bukvalno lije na sve strane.

U poplavljenim prostorijama voda se ne zaustavlja i dostigla je visinu iznad članka.

Predstavnici vlasti, uključujući i sam državni vrh – premijerku Anu Brnabić i predsednika Aleksandra Vučića – govorili su o ovoj bolnici kao o “svemirskom brodu” srpskog zdravstvenog sistema.

“Uradili smo za četiri meseca što nije urađeno za 40 godina. Otvaramo novu, prelepu bolnicu, i u poređenju sa najvećim brojem naših bolnica, ova bolnica jeste svemirski brod. Dobijamo je u najtežem mogućem trenutku, kada već danima imamo ogroman broj novozaraženih”, rekla je Brnabić prilikom otvaranja kovid bolnice početkom decembra.

Nakon svečanog otvaranja, kojem je prisustvovao i ministar Zlatibor Lončar, advokat Vladimir Gajić je među prvima objavio kako izgleda unutrašnjost objekta.

Problemi u vezi sa “svemirskim brodom” su već tada krenuli.

Navodilo se da bolnica nije u potpunosti završena, a da je krenula sa radom, kao i da oprema koja se tamo koristi nije ispravna. Predsednik Srbije Aleksandar Vučić, takve navode je oštro demantovao, kritikujući svoje političke protivnike.

Da Vas podsetimo:  Požar na deponiji u Vinči kao kulminacija bežanja od odgovornosti

“Zar stvarno mislite da je moguće da neko tako vodi zemlju, da kritikuje svakog zato što mu se može, ko nista ne radi i nikad nigde ničim nije doprineo”, upitao je Vučić tada.

“Hajde da ocrnimo svakoga, jer niko nije dobar, osim ako ne pripada tajkunskom lobiju, koji treba da ih vrati na vlast da bi mogli da ponovo da pljačkaju novac građana”, dodao je on.

Vučić je svojevremeno, takođe, odbacio kritike da “ne valjaju ruski respiratori, koji su instalirani u Batajnici”, te je dodao da su mu rekli da je reč o odličnim aparatima.

Sporna je bila i cena izgradnje “Svemirskog broda”

Kako je ranije pisao “Danas“,  za izgradnju ovog objekta koji može da primi oko hiljadu pacijenata, u 18.000 kvadrata na Batajničkom drumu, u okviru Vojnog kompleksa Zemun ekonomija, utrošeno je nešto više od četiri milijarde dinara ili oko 35 miliona evra – po kvadratu čak 2.000 evra.

Za ovu bolnicu i drugu, manju koja se gradila u Kruševcu, prema rečima Vučića, a navodima “Danasa“, biće izdvojeno još oko dve milijarde dinara ili 17 do 18 miliona evra za opremanje, pa će ove dve investicije, nesporno potrebne i za neko kasnije vreme a sada pogotovo, državnu kasu koštati ukupno oko 70 miliona evra.

Izvor: Otvorenosr.rs

2 KOMENTARA

  1. Mi stariji, dobro se sećamo jednog citata iz narodne pesme o Kraljević Marku -„pola pije, pola Šarcu (svom konju!) daje. Slično važi i za bolnicu „Svemirski brod“ u Batajnici -pola para je investirano, a pola od vrhuške STRPANO U SVOJE I PARTIJSKE DŽEPOVE! A kako se za tu „polovinu para“ verovatno radilo i u izgradnji bolnice, može se, skoro svakog petka na TV RTS videti u emisiji „Tamara u akciji“. Trošne udžerice se sklepavaju na brzinu za samo 5 dana, regips-pločama, stiroporom kao izolacijom nabačenoj na trulim zidovima, često i samo „prepakovanim“ krovovima itd. -ali, kada se sve to snabdeve novim prozorima i vratima, pločicama i okreči, sve izgleda super ubogoj sirotinji! Vidimo iz priloženog snimka da je verovatno tako rađeno i u Bežaniji- za samo nekoliko dana došlo je do poplave! Šta će se desiti ako na oko i na fotkama i TV snimcima LEPA bolnica (kao kod Tamare lepe „renovirane“ kuće) opstane desetak godina, hoće li se urušiti? Sudeći po uobičajenom kvalitetu radova -gde asfalt na autoputevima puca za dve, tri nedelje, novopopravljeni trotoar ispred Doma omladine u BG je tri puta krpljen i opravljan u roku od samo nekoliko meseci, Trg Republike u BG je priča za sebe itd. U zapadnom svetu ne mora da znači da -kako napisa g-đa Mirka- sve što se brzo radi mora da ude i kusavo! Kusavo je samo ono gde se pokradu silne pare da bi se narodu bacila prašina u oči- a posle svečanih otvaranja se nikada više ne vrše i „svečana otvaranja“ popravki, ispravki, sanacija. Svako čudo je bili, pa prošlo, uz tri dana emitovanja na svim TV stanicama, slikanja u svim novinama idr. medijima -naravno, kako napisa nedavno jedan kritičar, NE UKNJIŽENOG VLASNIKA SRBIJE, AV! A da se u Srbiji, na svim nivoima, pljačka, pljačka se! Napisaše li pre neki dan jedne opozicione novine da je na preko svake mere našminkanoj, tačnije „namalterisanoj“ i napuderisanoj „gospođi ministarki“ Zorani bilo što krpica, što nakita, u vrednosti 2 stana u BG sa po 60 m²- znači za oko 120.000 (!!!) evrića! Sve to, naravno, ušparano od ministarske platice od oko 900 evra!
    Naravoučenije: u zemlji čuda Srbiji, ništa nas više ne može začuditi! Pa ni uobičajene pljačke ovih na vrhu. Naravno -čast, ako ih uopšte ima, IZUZETCIMA!

  2. Изградили су 18 хиљада квадрата за 4 месеци! Што је брзо, то је кусо! Види се да се радило на о-рук, само да би Вучић имао чиме да се похвали: брзином , величином и капацитетом болнице. Тужно је ово што се десило, види се какав је фушерај на делу! И то скуп фушерај! А све иде преко наше, народне грбаче!

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime