Potvrđeno: Metalostrugari, pekari, mesari zaposleni u javnim preduzećima u Nišu

0
1014

ProtestSGN9-1024x683Ono što su Nišlije znale, a to je da je svaka stranka na vlasti u Nišu, do sada zapošljavala svoje kadrove iako nemaju potrebne škole za obavljanje činovničkog posla, potvrdio je nedavno zamenik gradonačelnik Niša, Ljubivoje Slavković.

On je gostujući u emisiji NTV-a, rekao da je u gradsku upravu stigao izveštaj o stručnoj spremi radnika, a usled donošenja Zakona o prekobrojnim radnicima u javnim (državnim) preduzećima.

Samo spominjanje ovog zakona, „probudiće iz mastiljarskog sna“ mnoge stranačke kadrove koji su mislili da će ostatak radnog veka provesti u pohabanim kancelarijskim stolicama, radeći po principu „ne mogu oni mene toliko malo da plate, koliko ja mogu malo da radim“.

-Ne govorim samo o gradskim preduzećima, nego o javnom sektoru, mislim da bi mi mogli da napravimo jedno metalsko preduzeće od metalaca raznih zanimanja kome bi i nekadašnja Mašinska industrija pozavidela. Mogli bi da napravimo jedno prehrambeno preduzeće koje bi se bavilo pekarstvom, kolačima, kulinarstvom. Ima tu psihologa, sociologa… Upoređivao sam delatnost preduzeća sa stručnom spremom radnika i vidi se da više od 50 posto ljudi nisu obrazovno kvalifikovani za ono čime se bavi javno preduzeće. Uzmimo Gradsku toplanu. Dok sam ja bio direktor, imali smo najveću produkcionu delatnost i dva pravnika, a sada ih ima šest. Imaju sedam ekonomista, inženjera „prs i pleva“…-rekao je Slavković.

M.S.

gradjanin.rs

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime