Poverenje i poštenje

1
657

Nema sumnje da se deo taktike opstanka na vlasti gospodara Vučića i njegovih, s koca i konopca skupljenih, naprednjaka osim u pljuvanju svakoga ko se usprotivi velikom vođi, ogleda i u nastojanju da se Srbistanci ubede kako među akterima političke scene nema ama baš nikakve razlike. Što bi trebalo da znači da je bespredmetno zamajavati se politikom i izborima. Da stvari treba pustiti da idu svojim tokom dok se gospodaru Vučić i napredna bulumenta ne umori ili dok im to ne dosadi da vladaju.

Ništa novo i ništa što, od ponovnog vaspostavljanja višetranačja u Srbistanu, već nije viđeno. Međutim, kako sada stvari stoje, čini se da danas više nego ikada srbistanska opozicija iz petnih žila trudi da dokaže kako su naprednjački botovi stoprocentno u pravu. Nije li uostalom to nedvosmisleno potvrdila i polemika koju je na portalu Ozon pres izazvao prethodni uvodnik Čačanskih novina.

Ostrašćenost sa kojom su pojedini “čitaoci” reagovali na jedno krajnje jednostavno pitanje potvrdila je da botovi i botovanje nisu nešto što se isključivo odnosi na aktiviste i simpatizere vlasti. Da je i čačanska opozicija predvođena Dverima, koja se inače gnuša botova i botovanja, prihvatila uobičajeni naprednjački manir. Da je u situaciji kada se suoči sa (ne)zgodnim pitanjem najdelotvornije obrušiti se na svakoga ko drugačije kaže. Umesto da se pozabavi razlozima malog odziva na proteste, ko je to i zašto idiotskom maršrutom prvo obesmislio protesne šetnje, a onda proglasio fajront na proteste kod Stepe, čačanski opozicionari su procenili da je mnogo lagodnije politikantskim palamuđenjem zabašuriti stvari. Onako kako to rade gospodar Vučić i njegovi napredni botovi. Stoga ne čudi to što je velikom broju Čačana sasvim svejedno da li će se u ovakvom trulom ambijentu gradonačelnik zvati Milunčić ili Boškić, ili će se predsedavajući Gradskom skupštinom prezivati Trifunović ili Tanasković.

Onoga trenutka kada je protesna šetnja počela da zaobilazi Karađorđevu ulicu, MUP, Gradsku upravu i sedište lokalnih, s koca i konopca skupljenih, naprednjaka mnogima su na pamet palo ono Bajagino

– Izgubljeno poverenje; poverenje i poštenje.

Samo to čačanske ljute opozicionare na čelu sa Dverima očigledno ne tangira. Oni su umislili kako su oni baš ti što su bogom dani da smene gospodara Vučića i njegove, a da svako ko drugačije misli i kaže – kleveće i laže. Zbog toga im valjda i ne pada na pamet da odgovore šta je razlog prekida protesta kod Stepe.

Nije valjda da se u Srbistanu i našem gradu nešto promenilo na bolje pa su protesti izgubili svrhu, a da o tome nismo obavešteni?

Aleksandar Arsenijević
Izvor: ozonpress.net

1 KOMENTAR

  1. Kaze se slika vise govori od reci. Fotografija na realan i plastican nacin pokazuje kako treba resiti problem nataliteta. Siptari su midro uradili, svojim narodom su naselili teritoriju. Jednostavno. Umnozavali su se….

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime