Poverenje i poštenje

1
1578

Nema sumnje da se deo taktike opstanka na vlasti gospodara Vučića i njegovih, s koca i konopca skupljenih, naprednjaka osim u pljuvanju svakoga ko se usprotivi velikom vođi, ogleda i u nastojanju da se Srbistanci ubede kako među akterima političke scene nema ama baš nikakve razlike. Što bi trebalo da znači da je bespredmetno zamajavati se politikom i izborima. Da stvari treba pustiti da idu svojim tokom dok se gospodaru Vučić i napredna bulumenta ne umori ili dok im to ne dosadi da vladaju.

Ništa novo i ništa što, od ponovnog vaspostavljanja višetranačja u Srbistanu, već nije viđeno. Međutim, kako sada stvari stoje, čini se da danas više nego ikada srbistanska opozicija iz petnih žila trudi da dokaže kako su naprednjački botovi stoprocentno u pravu. Nije li uostalom to nedvosmisleno potvrdila i polemika koju je na portalu Ozon pres izazvao prethodni uvodnik Čačanskih novina.

Ostrašćenost sa kojom su pojedini “čitaoci” reagovali na jedno krajnje jednostavno pitanje potvrdila je da botovi i botovanje nisu nešto što se isključivo odnosi na aktiviste i simpatizere vlasti. Da je i čačanska opozicija predvođena Dverima, koja se inače gnuša botova i botovanja, prihvatila uobičajeni naprednjački manir. Da je u situaciji kada se suoči sa (ne)zgodnim pitanjem najdelotvornije obrušiti se na svakoga ko drugačije kaže. Umesto da se pozabavi razlozima malog odziva na proteste, ko je to i zašto idiotskom maršrutom prvo obesmislio protesne šetnje, a onda proglasio fajront na proteste kod Stepe, čačanski opozicionari su procenili da je mnogo lagodnije politikantskim palamuđenjem zabašuriti stvari. Onako kako to rade gospodar Vučić i njegovi napredni botovi. Stoga ne čudi to što je velikom broju Čačana sasvim svejedno da li će se u ovakvom trulom ambijentu gradonačelnik zvati Milunčić ili Boškić, ili će se predsedavajući Gradskom skupštinom prezivati Trifunović ili Tanasković.

Da Vas podsetimo:  Vučićev lobi u Ruskoj Federaciji podriva poziciju Ruske Federacije i u tome prevazilazi čak i Zapad i Albance

Onoga trenutka kada je protesna šetnja počela da zaobilazi Karađorđevu ulicu, MUP, Gradsku upravu i sedište lokalnih, s koca i konopca skupljenih, naprednjaka mnogima su na pamet palo ono Bajagino

– Izgubljeno poverenje; poverenje i poštenje.

Samo to čačanske ljute opozicionare na čelu sa Dverima očigledno ne tangira. Oni su umislili kako su oni baš ti što su bogom dani da smene gospodara Vučića i njegove, a da svako ko drugačije misli i kaže – kleveće i laže. Zbog toga im valjda i ne pada na pamet da odgovore šta je razlog prekida protesta kod Stepe.

Nije valjda da se u Srbistanu i našem gradu nešto promenilo na bolje pa su protesti izgubili svrhu, a da o tome nismo obavešteni?

Aleksandar Arsenijević
Izvor: ozonpress.net

1 KOMENTAR

  1. Kaze se slika vise govori od reci. Fotografija na realan i plastican nacin pokazuje kako treba resiti problem nataliteta. Siptari su midro uradili, svojim narodom su naselili teritoriju. Jednostavno. Umnozavali su se….

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime