Povodom vesti o suficitu u budžetu

0
652

Komentar ekonomiste Dragana Radovića na vest koja je danas 1. 4. 2017 objavljena na sajtu Ministarstva finansija da je u prvom tromesečju suficit u budžetu od sedam milijardi dinara.

ministarstvo-finansijaUdarna vest jutros na sajtu Ministarstva finansija je ostvaren suficit u budžetu. Zamislite – u Vladi rade i subotom, od velike važnosti za narod je da objave ovakvu vest…

Moram objastini tom OLOŠU u Ministarstvu finansija, da neće još dugo obmanjivati javnost, a evo zašto:

1. Bolja naplata PDV-a
ČISTA LAŽ!!! Ministarstvo finansija objavljuje samo podatak o većoj naplati, ne daje podatak koliko Vlada duguje privrednicima koji imaju pretplatu PDV-a. Privrednici traže povraćaj a država ne vraća!!! Prošle godine država nije vratila skoro milijardu evra, procenjujem da u I kvartalu nije vraćeno privrednicima oko 250 miliona evra, što govori da je značajan PAD U NAPLATI PDV-a. Logično, kriminal zaštićenih biznismena koji ne prijavljuju prihode, vrše utaju poreza, je sve veći, naravno kada ih pokrivaju upravo zaposleni u Ministarstvu finansija.

2. Bolja naplata akciza od prometa duvanskih proizvoda!!!
Čista obmana je da je bolja naplata. Razlog je tekst objavljen na Makroekonomiji koji dokazuje da domaće fabrike duvana, u rukama stranih investitora, izvoze duvan iz Srbije sa dvojnim, lažnim fakturama, sve to pokrivaju isti kriiminalci iz Ministarstva finansija.
Primer: izvoz duvana iz Srbije u zemlju X je 150 mil. evra, uvoz u zemlju X iz Srbije oni prikazuju 550 miliona evra.

3. Porez na dobit – ne može biti bolje naplaćen jer privreda radi sa gubitkom. Jedini veći prihodi su naplaćeni od javnih preduzeća koja prikazuju fiktivnu dobit, da se prikaže kako stranački kadrovi dobro rade – takozvani neporeski prihodi. Privatni sektor je pred kolapsom.

Da Vas podsetimo:  Tone smeća idu rekom prema Dunavu

4. Naplata doprinosa u PIO fondu – sve je gora naplata, realni sektor skoro 80% zarada isplaćuje na minimalnu osnovicu, trenutno se skoro dve trećine Fonda puni od doprinosa zaposlenih u javnom sektoru – potpuno nezdravo, PIO fond je u realnoj opasnosti od bankrota.

Kao što vidite, kriminalci i dalje obmanjuju javnost, verovatno da bi prikrili besomučno pljačkanje naroda Srbije u kome najviše UČESTVUJU ZAPOSLENI NA PLATNOM SPISKU DRŽAVE!!!

Verujem da OLOŠ neće juš dugo opstati, rešetke im neće pobeći. Zavaravaju se da ih pravda neće stići, Misle da su iznad zakona. Varaju se.

Poruka ministru Vujoviću: kad-tad ćeš odgovarati za nesprečavanje kriminala, za obmanjivanje javnosti, po komandnoj odgovornosti si PRVI!!!

Dragan Radović

www.facebookreporter.org

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime