Pozivi na mobilizaciju Bošnjaka prijeteća su poruka i za BiH i za Evropu

0
90

NEKE PROCJENE GOVORE DA JE DOSAD REGRUTOVANO OKO 100.000 LjUDI

Fotografija objavljena na Fejsbuk stranici „Zelenih beretki“

Stručnjak za bezbjednost Dževad GALIJAŠEVIĆ: Pozivima na mobilizaciju „Zelene beretke“ su skrenule pažnju na sebe, ali ispod radara javnosti su mnoge druge paravojne i parapolicijske strukture koje su, takođe, krenule sa mobilizacijom i agresivnim aktivnostima

„Iste političke i vjerske ciljeve imaju i Patriotska liga, ali i bivši mudžahedini i razni vehabijski pokreti: „Svi oni se uveliko mobilizuju i to uz očigledno odobrenje zapadnih sila, a prije svega SAD, Velike Britanije i Njemačke“

Operativni podaci govore da „Zelene beretke“ sada broje više od 20.000 pripadnika, ali će taj broj – upozorava Galijašević – svakako biti mnogo veći

AKTUELNI pozivi na mobilizaciju Bošnjaka u BiH prijeteća su poruka ne samo za BiH, već i za cijelu Evropu, izjavio je stručnjak za bezbjednost Dževad Galijašević.

– Ovakvim pozivima na mobilizaciju „Zelene beretke“ skrenule su pažnju na sebe, ali ispod radara javnosti su mnoge druge paravojne i parapolicijske strukture koje su, takođe, krenule sa mobilizacijom i agresivnim aktivnostima – upozorio je Galijašević u izjavi Srni.

Prema njegovim riječima, iste političke i vjerske ciljeve imaju i Patriotska liga, ali i bivši mudžahedini i razni vehabijski pokreti.

– Svi oni se uveliko mobilizuju i to uz očigledno odobrenje zapadnih sila, a prije svega SAD, Velike Britanije i Njemačke. Neke procjene govore da je do sada na ovaj način regrutovano oko 100.000 ljudi – istakao je Galijašević.

Dževad Galijašević

Reagujući na krivičnu prijavu Organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila iz Srebrenice podnesenu Tužilaštvu BiH protiv ratnog komandanata tzv. Armije BiH Hamdije Avdića, predsjednika Udruženja građana „Zelene beretke“ iz Sarajeva Muhameda Švrakića i drugih, zbog izazivanja nacionalne, rasne i vjerske mržnje, te otvorenog poziva na mobilizaciju, Galiješević kaže da se radi o namjeri da se otvoreno stimulišu novi radikalni islamisti i učvrsti front antisrpskog i antihrvatskog djelovanja.

Da Vas podsetimo:  Dodik upozorava - Sporazum BiH sa Britanijom veoma štetan „Uvlači u priznavanje Kosova“

– Istovremeno, mahanjem ratnim zastavama kroz ovakve objave, u uslovima opšte geopolitičke konfrontacije globalnih sila, mala, podijeljena i strateški nebitna BiH, iskazuje volju SDA da nastavi da srlja u novi građansko-vjerski rat – ocijenio je Galijašević.

O aktivnostima „Zelenih beretki“, Galijašević je rekao da operativni podaci govore da ovo udruženje do sada broji više od 20.000 pripadnika, ali da će taj broj svakako biti mnogo veći.

On je naveo da su „Zelene beretke“ u maju 1991. godine prerasle u paravojnu organizaciju i postale jezgro svih sarajevskih kriminalaca koji ih i dan-danas podržavaju.

Galijašević je podsjetio da su u „Zelenim beretkama“ bili Mašan Topalović Caco, Juka Prazina, Ismet Bajramović Ćelo, Ramiz Delalić, Dulja Zulić…

autor:Dževad Galijašević

https://sveosrpskoj.com/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime