Poznati u odbrani volje građana

0
135

Srpska politička scena odavno obiluje nekonvencionalnim trendovima, a predstojeći izbori za predsednika republike, narodne poslanike u Skupštini i za Grad Beograd neće biti izuzetak. Tako se će se, po prvi put u istoriji srpskog višepartijskog sistema, kao kontrolori na izbornim mestima pojaviti poznati iz sveta filma, pozorišta, advokature kao i po koji stranački lider.

„Supruga, tast, dve ćerke i ja, svi se prijavljujemo za kontrolore na izborima. Nike loše. Od nas petoro. Nadam se da se i Vi prijavljujete. Pogotovo mladi, jer dosta je ovo važnije od tih 100 evra“ napisao je na svom Tviter nalogu proslavljeni srpski reditelj Srđan Dragojević i pokrenuo inicijativu da se poznati Srbi iz raznih branši uključe u izborni proces.

Dragojevićevim primerom povela se i pozorišna rediteljka Milica Kralj.

„Hoću da pohvalim sve javne ličnosti i političare koji su se makli iz svoje udobnosti i bili kontrolori na referendumu. Hvala im za inspiraciju. Ja sada želim i ja da se obučim za kontrolora. Ganjaćemo se po biračkim mestima“, najavila je svoj angažman na biralištima rediteljka.

I poznati beogradski advokat, nekadašnji predsednik Advokatske komore Grada Beograda i visoki funkcioner NS Vladimir Gajić bio je kontrolor na referendumu i najavio da će istu funkciju obavljati i na aprilskim izborima.

U redovima kontrolora biće i lider Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović koji je pozvao građane da se u što većem broju obuče za ovaj važan posao.

„Da ne bi smo vodili ovakve rasprave posle 3.aprila prijavite se da budete kontrolori i čuvari izborne volje građana. Prijavite se kod koga vi želite i ko vam je najbliži, hajde da budemo konstruktivni“, poručio je Grbović.

https://ucentar.rs/

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime