Pozovi 383 radi izdaje

1
961

izdaja Prvo je Marko Đurić na jutarnjem programu Pink televizije (nedelja, 13. novembar 2016) „obradovao“ gledaoce vestima da su delegacije Beograda i Prištine „blizu dogovora“ o telekomunikacijama. To je, na prvom mestu, bilo iznenađenje, jer javnost o tome nije ništa znala. A uveče je bilo jasno i zašto, kada je isti Đurić, ovog puta na Drugom dnevniku državne televizije slavodobitno objavio još jednu veličanstvenu pobedu Vučićeve vlade: „Kosovo“ će dobiti svoj pozivni broj. 383. Verovatno je, u silnoj euforiji, propustio da kaže da je sada na semaforu rezultat 50:0 za Srbiju.

Đurić je, kao što mu je manir, pokušao to da uvije u „patriotsku“ oblandu „odbrane imovine“ Telekoma i „pogodnosti za naše ljude“ na KiM da mogu, bez okretanja posebnog pozivnog broja, da zovu Srbiju. I obratno. Pa je još pokušao da pacifikuje javnost tvrdnjom da šiptarsko stanovništvo ionako koristi posebne pozivne brojeve, tako da ispada maltene svejedno da li će im Srbija tu privilegiju i ozvaničiti. Naravno, kao što svako ko zna šta je država zna – nije svejedno. Jer, svi koji na KiM ne priznaju državu Srbiju ili nisu imali drugog izbora, su do sada morali da koriste mobilnu telefoniju sa pozivnim za Sloveniju ili Monako, što im je, između ostalog, poskupljivalo to zadovoljstvo, odnosno teralo ih da plaćaju dodatnu cenu nelegalne secesije i zločina.

Ali – Vučić, Marko Đurić i kompanija kao da su nestrpljivi da što više i što brže legitimišu prištinske narko-secesioniste. Kažu, opet da bi umirili javnost, da je to „samo“ još jedan pozivni broj za Srbiju, odnosno „pozivni broj za geografsku oblast u okviru Srbije, u skladu sa Rezolucijom 1244“, kako je Đurić rekao RTS-u.[i] Međutim, iz Evropske unije verzija postignutog glasi drugačije: „Sporazumi će osigurati da Kosovu bude dodeljen trocifreni pozivni broj od strane Međunarodne unije za telekomunikacije“ (The agreements will ensure that a three-digit dialling code is allocated by the International Telecommunications Union to Kosovo).[ii] Za neupućene, po rečima stručnjaka: „Na osnovu odredbi Međunarodne konvencije o telekomunikacijama, međunarodni “Kod zemlje“ imaju isključivo suverene i međunarodno priznate zemlje, članice Ujedinjenih Nacija i predstavlja jedan od elemenata suvereniteta zemlje.“[iii] I taj kod je sada kriminalnoj prištinskoj tvorevini dat na tacni.

Da Vas podsetimo:  Radnici u Srbiji rade najviše u Evropi pokazuju zvanične statistike

Zašto je ovo sve sprovedeno ovako munjevito, u mraku, mimo javnosti, koja je, jednostavno, stavljena pred svršen čin? Zašto se nije sačekalo da novoizabrani predsednik Tramp, onaj isti koji je „Kosovo“ nazvao narko i kvazi državom“,[iv] položi zakletvu? Zašto se igralo po igri i paradigmi poraženih klintonista i uzdrmanih merkelovaca, umesto da se kupi vreme i ispita mogućnost revizije američke kosovske politike, i politike prema Srbiji uopšte? Jer, ako išta, posle Trampove pobede nije bilo ni jednog razloga da se dalje žuri sa sprovođenjem svih onih nepovoljnih sporazuma koji su vlasti Srbije (navodno) „morale“ da potpišu za vakta liberalnih/neokon intervencionista u Beloj kući.+

Ima li drugog zadovoljavajućeg odgovora osim: da se Vučiću žurilo da sprovede što više od onoga što je preuzeo kao obavezu pre nego što Tramp preuzme vlast.

Uostalom, možda će sad biti jasnija, onima kojima nije bila, Vučićeva nevesela, zajedljiva reakcija na vesti o Trampovoj pobedi (poređenja radi, za iskreno radosnu reakciju, videti Viktora Orbana: „Kakve divne vesti – demokratija je još živa“[v]), kada je, pljujući po ko zna koji put po (navodno) sopstvenom narodu, zamerio Srbima što se, u ime „male sitne osvete“ raduju zbog poraza nekoga „od koga su doživljavali neprijatnosti“.[vi] Da, vaistinu, bombardovanje, delimična okupacija, sankcije i ozračivanje cele Srbije su baš bili „neprijatni“… Kao npr. prolećna alergija.

Nije li, možda, Vučić bio neveseo jer je konj na kog se kladio, Hilari, izgubio, zajedno sa celim globalističkim konceptom kojem su se Vučić i njegova stranka, čije su rođenje značajno potpomogle babice Boris Tadić, Miki Rakić i američka ambasada, priklonili zarad dolaska na vlast 2012. godine? Jer, podsećanja radi, nije tokom američke izborne kampanje Vučić javno pohodio svog „prijatelja“ Đulijanija i slikao se s njim, već Klintonove i njihovu zločinačku fondaciju, na čijem panelu se, po ko zna koji put, neovlašćeno ponižavao u ime Srbije. I nije pre izbora davao izjave podrške budućem pobedniku američkih izbora, kao što je to, još u julu, otvoreno radio, opet, Viktor Orban („Bolji je od Hilari za Evropu“).[vii]

Da Vas podsetimo:  Kako da Srbija izbegne bankrot

Uostalom, da mu je Đulijani stvarno „prijatelj“, kao što tvrdi, nije li bilo logičnije da je Vučić upravo sad, ovih dana, sačekao dok mu taj isti „prijatelj“ ne dođe na vlast, pa da s njim pravi dogovore, a ne sa Editom Tahiri i Tačijem? Ovako, „prijatelj“ Đulijani će samo moći da slegne ramenima i zapita – pa što ste njima, narko-dilerima i teroristima protiv kojih sam se toliko borio tokom svoje karijere, dali pozivni broj? Što ste ih tretirali kao državu?

Za davanje pozivnog broja „Kosovu“ nema opravdanja, pogotovo ne posle američkih izbora i novih mogućnosti koje su nam se potencijalno otvorile, i koje je valjalo prethodno ispitati.

pavic

Aleksandar Pavić

www.fsksrb.ru

_______________________

[i] www.rts.rs/page/stories/ci/story/1/politika/2524855/postignut-sporazum-sa-pristinom-o-telekomunikacijama.html

[ii] eeas.europa.eu/node/14670_en

[iii] www.vidovdan.org/2016/10/21/milan-t-stevancevic-medjunarodni-kod-zemlje/

[iv] rs.sputniknews.com/analize/201611131108842049-Taci-Tramp-Kosovo/

[v] mondo.rs/a954882/Info/Svet/Viktor-Orban-Pobeda-Donalda-Trampa-je-divna-vest.html

[vi] www.vidovdan.org/2016/11/09/vucic-srbi-vole-trampa-iz-inata/

[vii] www.novosti.rs/%D0%B2%D0%B5%D1%81%D1%82%D0%B8/%D0%BF%D0%BB%D0%B0%D0%BD%D0%B5%D1%82%D0%B0.479.html:616501-Orban-podrzao-Trampa-u-trci-za-Belu-kucu-Bolji-je-od-Hilari-za-Evropu

1 KOMENTAR

  1. Ova izdajnicka i pokorna vlast SNS-a misli da smo mi toliko glupi i da neznamo sta znaci zaseban pozivni broj? Bagra svega se odrekla, i svoje teritorije i svog porekla i svog identiteta. Sve su im na tacni dali a zauzvrat dobili jedno veliko nista i lepu pricu o EU.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime