Prag, Varšava: Kosovo je Srbija!

0
1937

kosovo-je-srbija-ostrvo403_n.jpg4_n

U subotu, 15. februara, na šestu godišnjicu jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova su u Pragu, Ostravi, Varšavi i Vroclavu, kako je naglašeno, zbog gaženja međunarodnog prava, albanske i NATO okupacije Kosmeta, demonstrirali češki i poljski prijatelji srpskog naroda. Nijedan srpski nacionalni mediji nije preneo ni reč o ovim protestima, a svi su izvestili da se održao Marš solidarnosti u Beču, kao podrška protestima u BiH.

Za danas su najavljeni protesti u Bratislavi, Slovačkoj.

“Kosovo je Srbija”, “SAD i NATO u pakao”, “Vlada nije narod” skandiralo se juče u Češkoj i Poljskoj; danas će i u Slovačkoj.

Par hiljada aktivista i simpatizera, uglavnom mladih ljudi, češkog udruženja Prijatelji Srba na Kosovu kao i ranijih godina pred i na godišnjicu stvaranja albanske okupatorske države na Kosmetu okupili su se na Vaclavskom trgu u Pragu, pored spomenika Svetome Vaclavu, koji se smatra zaštirnikom Češke i češkog naroda.

U masi su se vijorile srpske zastave a ispred spomenika razvili su veliki transparent sa porukom„ Kosovo je Srbija”.

“Mi smo prošli kroz nacističku okupaciju koja je istovetna ovoj koju doživljava srpski narod na Kosovu i Metohiji. I nas su 1938. godine, kao što su Srbe 1999.god prodali naši današnji partneri iz Evropske unije i NATO, zarad svojih pohlepnih ciljeva”, podsetili su češki učesnici mitinga podrške Srbima na Kosmetu, podsečajući se Minhenskog sporazuma koji je omogućio Hitleru da rasparča Čehoslovačku.

“Oteli su nam tada državu i predali nas na milost i nemilost Hitleru. Sada slično rade sa srpskim narodom koji je predat u ruke albanske mafije, pod prećutnom saglasnošću NATO pakta. Zato ne možemo da ćutimo kada se isti teror ponavlja u 21. veku, i to jednom slovenskom, nama bratskom narodu, rekli su učesnici ovog mitinga u Pragu.

Ovaj miting su podržali i novinari, filmski reditelj i više patriotskih organizacija. U okviru mitinga podrške Srbima na Kosmetu, u Pragu, okupljenima su se prema programa trebali da obrate jedan češki narodni poslanik i jedan član Senata – redakcija Srbin.info zasada nema potvrde da li su i oni učestvovali u ovom protestu.

Da Vas podsetimo:  Reljić: Nema više ko da na Zapadnom Balkanu poštuje Zapad

Demonstracije podrške Srbima na Kosmetu, protiv albanske okupacije južne srpske pokrajine, održani su još u češkom gradu Ostravi, kao i u poljskoj Varšavi i Vroclavu. Izveštaj sa lica mesta o tim protestima redakcija Srbin.info očekuje tokom današnjeg dana.

Srbin.info još doznaje, da se na praškom mitingu pročitalo pismo podrške upučeno od strane generala Božidara Delića člana predsedničkog kolegijuma Srpske radikalne stranke, a da se u Poljskoj čitalo pismo podrško upučeno od strane Zvonka Mihajlovića, višegodišnjeg gradonačelnika Štrpca, najjužnije srpske enkalve na Kosmetu, koji je odbio da učestvuje na nedavnim Tačijevim okupatorskim izborima, posle kojih je po naredbi zvaničnog Beograda ukinuta legalna srpska vlast, i sva vlast predata šiptarskom okupatoru.

Srbin.info

“Kosowo jest serbskie” – Warszawa, 15.02.2014.

like-button.net here

wordpress-themes.org here

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime