Prajdom po ponosu Srbije

Srbiju na kazan, jer je budžet prazan!

0
933
3185B72F-6431-46F0-9688-98C07CD6FADA_mw1024_s_n
Majkl Kirbi i Majkl Devenport – guverner i viceguverner Srbije

Došavši na vlast u Srbiji, još dok je bio „običan“ PPV, Aleksandar Vučić (AV) je najavio da Srbima treba promeniti svest, (što je ustvari došlo kao zahtev iz Nemačke). To je izgovarao kad god je bio u prilici, a danas, došavši na vlast, čini se da u tome prilično uspeva. Svakom zdravomislećem čoveku je jasno da EU ima posebne standarde za Srbiju, koju smatra „društvom u razvoju“ i koje kao takvo nije sposobno da samo učestvuje u vlasti, niti da bude njen član , već mu treba nadzor iz zemalja EU, i američkog ambasadora, to se valjda podrazumeva. To se vidi po potezima sadašnje vlade na čijem je čelu AV, nekadašnja perjanica radikala i glasnogovornik Šešeljevih ideja. Danas je to umirovljeni radikal, koji je naglavce okrenuo svoju dvadeset i kusur godina dugu retoriku radikala a ideju „Karlobag-Ogulin-Karlovac-Virovitica“ (1), zamenio idejom „Evropa nema alternativu“.

On je bio dobar student, što veoma često ističe, ali posle završenog Pravnog fakulteta nije ništa svojim rukama radio, niti se zaposlio kao pravnik, već je uz Šešelja i Nikolića zaluđivao srpski narod zapaljivim govorima, koji su balansirali po oštroj ivici nacionalizma. Danas je miran, moderan i savremen „naprednjak“ i snishodljiv prema čelnicima EU, jer je kao dobar đak koji je umeo lepo da reprodukuje gradivo, reprodukovao i „nauk“ bivšeg predsednika Demokratske stranke, srednjoškolskog profesora, da „Evropa nema alternativu“! Postavši preokrenuti radikal, danas napredni „naprednjak“ postao je ponizan ljubitelj EU i njenih „vrednosti“. Ako je ponos biti peder ili homoseksualac ili nazovimo ga kako vam drago, onda ne znam čemu reč „ponos“ služi i šta ona u srpskom jeziku označava. Za ponos roditeljima su bila deca dobri đaci, studenti, koji su osvajali nagrade kao najbolji, naši učenici koji osvajaju medalje na takmičenjima iz matematike, fizike i drugih prirodnih nauka, za ponos su uspesi naših graditelja ili naših sportista koje cela Srbija dočekuje na platou ispred gradske skupštine, za ponos je roditeljima kad im deca završe Vojnu akademiju, što smo imali prilike da vidimo proletos, za ponos je vrednom domaćinu uspešna setva i žetva i još mnogo takvih lepih razloga za ponos.

Da Vas podsetimo:  Uvežbavanje pobede

Da li je za ponos prizor koji se vidi na ulicama evropskih i američkih gradova, manifestacija pohote i perverzije? Da li će i kroz naš Beograd ponosno da paradiraju homoseksualci kao kroz San Francisko? (2) Kad im se da prilika oni se izruguju svemu što je nacionalno, porodično, u duhu pravoslavlja, pa čak vređaju i patrijarha, jer se usudio da iznese javno svoje mišljenje da je protiv takvih evropskih vrednosti kao što je homoseksualizam i svega onog što u to spada.(3)

Kako bi Srbima „otvorili oči“ da ne budu homofobični, uz paradu ponosa marširali su zajedno gradonačelnik Beograda Siniša Mali, funkcioner DS Goran Ješić, ministarka lokalne samouprave i potpredsednica vlade, Kori Udovički, ministarka bez portfelja Jadranka Joksimović, među njima i ministar kulture gospodin Tasovac. Nepotrebno je reči da su u paradi učestvovala oba Majkla- Kirbi i Devenport, jedan kao guverner a drugi kao zamenik guvernera okupirane Srbije.

Izvršna direktorka Fonda za humanitarno pravo, a ko bi drugi (!) Nataša Kandić se takođe priključila Paradi ponosa. Ona je rekla da je održavanje Prajda lekcija koju je Vlada Srbije očitala Srpskoj pravoslavnoj crkvi. (4) (Bravo za Vladu Srbije!)

Šef Delegacije Evropske unije u Srbiji Majkl Devenport izjavio je da mu je jako drago što je bio deo sjajne šetnje na Paradi ponosa. „To je jako pozitivna i snažna poruka koju šalje LGBT zajednica“, rekao je on na skupu ispred Skupštine grada, gde je završena šetnja organizovana u okviru Parade ponosa.

Svetski mediji su preneli da je u Beogradu održana Parada ponosa uz velike mere bezbednosti i naveli da je održavanje ove manifestacije test posvećenosti Srbije u zaštiti ljudskih prava u kontekstu približavanja Evropskoj uniji. (4)

Niko nije pomenuo (čak ni AV) koliko je budžet Srbije oštećen zbog angažovanja ogromnog broja policajaca, specijalaca, vojnih policajaca, niti da li će nam neko iz EU dati donaciju za tako „uspešno“ odbranjene evropske vrednosti? Ustvari, najverovatnije je da je policija dobila naređenje da štite paradu ponosa na dobrovoljnoj bazi, bez para, volonterski, što je jedan od snova sadašnje srpske vlade: svi u Srbiji da volontiraju, penzioneri da ne primaju penzije i da se otvore narodne kuhinje, kako bi sav radni narod (i penzioneri) bio na kazanu! Tako bi budžet bio, ali stvarno, pun!

Da Vas podsetimo:  Čekajući "Dan pobede" - suptilna revizija Drugog svetskog rata

Šta je sa ljudskim pravima, takođe u „kontekstu približavanja Evropskoj uniji“, Srba na Kosovu i Metohiji, u Albaniji, pa čak i u nekadašnjim “bratskim“ republikama, danas banana državama – Hrvatskoj, Sloveniji, Makedoniji i Crnoj Gori? Da li Srbi ne treba da imaju ljudska prava sve dok im se svest do te mere ne promeni, da više ne znaju ni ko su, ni odakle su, sve dok se ne odreknu Svetog Save, pravoslavlja i Kosovskog zaveta?

Dakle, ova vlast je odlučila da Srbima promeni svest. I na tome prilično dobro uspeva. Ko god je protiv gej parade, a to javno izjavi ili deli letke protiv toga, ide u zatvor. U Srbiji se može nekažnjeno vređati srpski narod, patrijarh i pravoslavlje, u Srbiji se u Novom Pazaru može slobodno vojno demonstrirati u drukčijim, čak ustaškim uniformama, a vlada ćuti, u Srbiji može američki ambasador da postavlja nesuvisla pitanja, kao ono zbog čega Putin dolazi u Srbiju i pri tom nije momentalno dobio šut-kartu, što bi uradila svaka druga (čak i afrička banana) država?. U Srbiji se može bez ikakve smetnje vređati srpska pravoslavna crkva, u Srbiji je većinski narod, srpski, obespravljen. I to prolazi, uz zdušno udaranje medijskih bubnjeva i sve uz aminovanje srpske vlasti. Srbi su poznati po tome što imaju kratko pamćenje, valjda zbog dugog trajanja na ovim prostorima, prostodušno podržavaju svaku glupost koja dolazi iz redova vlasti, pa i ovo smanjenje penzija i plata, „samo da bude sutra bolje“ kako govori naš AV.

Sve što je normalno, ovde je dovedeno do apsurda. Nekada su se radnici u doba socijalizma, kad su „fabrike pripadale radnicima“ odricali dela svojih plata za dobrobit i razvoj svojih preduzeća, koja su tajkuni posle devedesetih, a posebno posle prevrata 2000. godine prodavali za bud-zašto uz obavezno pitanje „a koliko ja tu dođem?“. I iznesoše se iz Srbije milijarde dolara i evra i smestiše se u Ali-babine pećine u ko zna kojim poreskim rajevima. I niko ne sme ništa da ih pita! Danas premijer proklamuje genijalnu ideju da narod poput radnika iz doba socijalizma, treba da se odrekne dela svojih (zarađenih, a obezvređenih) penzija i takođe zarađenih plata, zarad boljeg sutra. Niko narod nije pitao kad se država zaduživala. Srbija se toliko zadužila da ne može da vrati dugove, ali njen narod ne živi zbog toga bolje. I zbog čega se ne preispita poreklo imovine tajkuna, otimača narodne svojine, pa da se tajkuni lepo smeste u zatvor a njihove, od naroda opljačkane pare stave u budžet? Ne, to niko ne sme da uradi ali nas zato AV zasipa preko svojih strogo kontrolisanih medija, kako mora da se smanje penzije i plate u državnim firmama zbog dobrobiti Srbije i naročito, što uvek naglašava da bi nas dirnuo u srce, „zbog budućnosti naše dece“. Budućnost naše dece su pojeli tajkuni isti oni koji i danas sede u vladi Srbije. Svi znaju njihova imena. Ali se niko ne usuđuje da ih pita: „Je li burazeru, odakle tebi tolika lova kad si bio go i bos pre „demokratskih“ promena u Srbiji?“ Niko ne sme, jer su svi u vezi. Povezani i zavezani, a pri tom vezuju našu budućnost za brod koji uveliko tone, za EU, „Titanik“ koji je već udario u ledenu santu, ali našem AV i njegovim ministrima niko to još nije saopštio.

Da Vas podsetimo:  Kako građani godinama subvencionišu posao Vučićevog kuma

(1) http://www.youtube.com/watch?v=b2CUONXlxQ8
(2) http://srbin.info/2014/09/28/zapadne-vrednosti-kad-gejevi-gradom-setaju-san-francisko-uzasni-prizori/
(3) http://srbin.info/2014/09/28/grupa-srpskih-intelektualaca-osudila-vredanje-patrijarha-irineja/
(4) http://www.blic.rs/Vesti/Drustvo/498287/PRAJD-2014-Prajd-odrzan-uz-crkvena-zvona-i-helikoptere-privedeno-vise-od-50-ljudi

dr Mirjana Anđelković Lukić

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime