Pravda i poštenje u Nišu

1
1175

Niš je samo jedan u Srbiji i jedinstven.

KPZ sa svojom glumačkom trupom i odličnom predstavom, zatvorenik koji od Predraga Popovića naručje knjigu „Istina o Vučiću“, ali pod uslovom da je plati.

Nišvil. Filmski susreti. Medijana.

nis-grad
Izvor: Politika

I predsjednik opštine Niška Banja, koja izgubi status turističkog mjesta, trenutno je opterećen pored redovnih obaveza i krivičnom prijavom zbog falsifikovanja službene isprave dok je bio na ranijoj funkciju u gradskoj upravi Niša.

U isto vrijeme i protiv aktuelnog gradonačelnika Niša, Poreska policija podnosi krivičnu prijavu zbog utaje poreza dok je bio predsjednik Fudbalskog kluba Radnički.

Gdje je u tome jadac?

Volio bih da griješim, ali…

Proste činjenice su da je niška privreda zahvaljujući uspiješno obavljenim rekonstrukcijama od 2000-te godine potpuno uništena. Kada kažem niška mislim na EI, MIN itd, ona čiji cijelokupan prihod ostaje u Srbiji. Ovo sada što postoje neki pogoni iz inostranstva ne smatram privredom već kulukom.

Ta privreda, odnosno ono što od te proizvodnje kao prihod ostane Srbiji, odnosno Nišu je nedovoljno, ali tako su neki koji su za to debelo nagrađeni nekada odlučili, a možda im je samo obećana nagrada.

nis-snsE sada dolazim na ono zašto su bitne krivične prijave protiv gore pomenutih.

Prosto, jedan od način da se napuni gradski budžet, pošto se više od Republike neće dobijati dovoljno novca je sudski postupci protiv poreskih obveznika koji nisu plaćali porez, a sve zato što su imali nekoga ili što su zahvaljujući sitnim korekcijama u dokumentima to izbjegavali.

Ove dvije krivične prijave protiv „odgovornih“ na visokim gradskim funkcijama stavljaju do znanja da neće više biti povlašćenih.

Tužilac je već obavio razgovor sa osumnjičenim, da bude sve po zakonu i, na kraju, ti gradski funkcioneri neće biti osuđeni zbog male društvene opasnosti, a odgovornost će prihvatiti neki mali činovnik iz gradske službe.

Da Vas podsetimo:  Udišemo otrovni vazduh, umiremo od kancera, a „Krizni štab“ ćuti

I, normalno, običnim građanima od toga neće biti ništa bolje.

predrag-zlikovac-2

Predrag Zlikovac

Stanje stvari

1 KOMENTAR

  1. Zaboravlja se na predsednika opštine Pantalej ,BATA DRVAR, koji je imao više krivičnih prijava zbog kradje struje. U potaji miruje predsednik opštine CRVENI KRST , čuveni MIKI HILJADARKA, radio je u PTT-u. Da bio dobio fiksnu liniju ( devedeset i neke) cena je hiljadu maraka.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime