Pravo, pravda i sloboda su naša nasušna potreba

0
861
Erdogan i Ugljanin / prinskrin Youtube

Pristojan gost je dužan da poštuje volјu i kućni red domaćina. Pametan gost bi morao da zna ko je domaćin a ko samozvani domaćin uzurpator. U slučaju Pacoli/Uglјanin domaćin je Vlada Republike Srbije, a BNV je prekoračilo svoja prava data savetima nacionalnih manjina i svesno uzurpira prava građanina domicilne države, Srbije. Preterana želјa nije što i istina a BNV niz godina se ponaša preterano komotno i krši Ustav i zakone Republike Srbije, ignoriše realne činjenice okonosti dajući sebi hipertrofisani značaj i ponaša se arogntno čime dovodi u zabludu građane Raške oblasti i ostale neuke pojedince:

  1. Zabluda je da uopšte postoji nekakv ,,sandžak“ u Srbiji. Ovaj turski izraz za zastavu, srez je opšta imenica i nije osobena i nigde u svetu ne postoji ,,snadžak“ kao bilo kakva adminstrativna jedinica ili sličan pojam. Turska je ukinula sve svoje sanadžake, 390 sandžaka Evrope, Azije, Afrike još početkom 20. veka.
  2. TZV bošnjačka nacionalna manjina, zajednica Srbije je malobrojna, nešto više od jedne stotine hilјada duša, nikakav relevantan politički činilac niti istorijski činilac, već samo predmet podoban za političku i drugu manipulaciju u cilјu ostvarenja nedobronamernih cilјeva. Trenutni status ove zajedince u Srbije je status veoma razmaženog deteta tinejdžera koje svojim  prohtevima čini štetu samom sebi i svojim sugrađanima, bruka ih pred savesnom i poštenom javnošću. Verujem da je dotični gospodin Pacoli ugledna ličnost, ali dovzolio je sebi da bude uvučen u skandal bez svoje krivice, možda, od strane samozvanaca nekakve umišlјene vlasti koji je umislio da je predsednik na znam čega. Gospodin Pacoli je sigurno znao status samozvane vlasti i nije smeo dozvoliti takvu grešku.
  3. Predstavnici BNV ne poštuju svoje sugrađane, prvenstveno Srbe. Nacionalističkom politikom nasleđenom od ranijih vekova koja se otela konntroli u vreme diktature komunista je masovno iselila Srbe Raške oblasti zloupotrebom svojih prava i administrativnim smicalicama. Time je nanela veliku štetu sebi, izgubila je obraz savesnog, dobronamernog građanina, sama je, možda i nesvesno, izvršia segregaciju muslimana Srbije i stavila se u poziciju nepouzdanog činioca sklon kršenju državnog poretka i mira. Devedestih godina 20 veka je napravila veliku grešku i pokidala sve dobre međunacionalne osnose u Raškoj oblasti. Poštujući realnost to je bila sumanuta destruktivna namera koja na sreću svih stanovnika Raške oblasti je osujećena i spašen je mir i izbegnuto krvoproliće. Svojim farsičnim ponašanjem i dalјe je na granici konflikta ili incindenta. Začuđujući je utisak koliko ne poštuje sebe i svoje sugrađane, izgubila je samokontrolu, suzdržanost i svaki smisao za konstruktivno ponašanje, njeno ponašanje u različitim okolnostima je kontradiktorno, izlazi iz okvira realnosti, nekad je Sveti Sava naš, a nekad smo protiv njega, stiče se utisak da ima trajan sindrom prošlosti koji ne može da prevaziđe i da živi homologno sa svim životnim okolnostima i stvara zajedničku budućnost u Srbiji. Jedini je uvideo tu činjnicu gospodin Rasim Ljajić koji se trudi da zaista bude konstruktvan što Srbija ceni i zadržava ga u vrhu republičke vlasti kao jedini mogući izbor muslimanske zajedince.
Da Vas podsetimo:  DA BI ZAŠTITIO SEBE Dačić oterao legendu SPS Škundrića

Veoma mi je žao što imamo problem bez stvarnih problema i nikako da se opametimo i sazremo i kao pojednici i kao kolektivni činilac.

Dr Dobrosav Nkodinović,

predsednik Udruženja ,,Ras“, član Srpske razvojne akademije

 

PODELI
Prethodni tekstOsećaj besmisla
Sledeći tekstPada kiša na miša

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime