Pre formiranja Vlade – u Moskvu

0
773

Mesto: Beograd Datum: 16.10.2014 Dogadjaj: POLITIKA - razgovor predsednika Vlade Srbije Aleksandra Vuèiæa i predsednika Rusije Vladimira Putina Licnosti: Vladimir Putin, Aleksandar VuèiæNakon izbora, a pre konstituisanja nove izvršne vlasti, 2012, 2014. i ove godine lideri naprednjaka odlazili su u Rusku Federaciju.

Premijer Srbije Aleksandar Vučić boravi danas u privatnoj poseti Moskvi, a u njegovom kabinetu „Blicu“ je potvrđeno da se on tamo nalazi zbog lekarskih pregleda. Pres-sekretar Kremlja Dmitrij Peskov najavio je da će se Vučić u Moskvi sastati i sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom. Prema saznanjima ovog lista, reč je o nezvaničnom sastanku dvojice državnika, koji će biti održan u četiri oka, iza zatvorenih vrata. Nešto kasnije iz Vlade Srbije je saopšteno da se predsednik Vučić sastao sa predsednikom Ruske Federacije, „sa kojim je razgovarao o svim važnim pitanjima i daljem unapređenju političkih i ekonomskih odnosa između Srbije i Rusije“.

RTS, 26. 5. 2016. godine
“Dvojica lidera su zaključila da iskreno i istinsko prijateljstvo srpskog i ruskog naroda u budućnosti mora biti potvrđeno još konkretnijom i uspešnijom saradnjom u svim sferama društvenog života. Premijer Vučić je zahvalio predsedniku Ruske Federacije na političkoj podršci koju Rusija pruža u očuvanju teritorijalnog integriteta Republike Srbije.”
I nakon prošlih vanrednih parlamentarnih izbora 2014. godine, pre formiranja nove Vlade Srbije, Vučić je boravio u Moskvi, a saopšteno je da se on u Rusiji nalazi – zbog lekarskih pregleda.

Ali, i 2012. godine, nekoliko dana pošto je pobedio u drugom krugu predsedničkih izbora u Srbiji tadašnji lider SNS Tomislav Nikolić bio je u Moskvi i sastao se sa Vladimirom Putinom.

Večernje novosti, 26. 5. 2012. godine
“Nikolić i Putin razgovarali su na marginama kongresa Putinove Jedinstvene Rusije petnaestak minuta pred novinarima, a potom su nastavili razgovor iza zatvorenih vrata. Na početku razgovora, Putin je Nikoliću čestitao pobedu i poželeo mu da realizuje svoj program i sve što srspki narod očekuje od novog rukovodstva…IMAM neuobičajenu molbu – da pozdravite vašeg političkog suparnika Borisa Tadića – rekao je Putin Nikoliću. – Mi smo sa njim dobro sarađivali, na tome mu se zahvaljujemo. Molim vas da mu prenesete moje pozdrave i dobre želje za budući rad.”

Da Vas podsetimo:  Sima Spasić lansira neposlušne sudije vasionu za konačnu reformu pravosuđa u Srbiji

Istinomer

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime