PREDIZBORNA OBEĆANJA

0
80

Gospodin Mislivoje nije oduvek bio gospodin. Najpre je bio drug Mislivoje, ali to je bilo u ono „bilo ne ponovilo se“ vreme. Tada je on, drug Mislivoje, odlazio u komitet po svoje mišljenje.

Image by Ryan McGuire from Pixabay

Posle je došla demokratija pa se Mislivoje razdružio od sebe i prigospodio samom sebi. Postao je gospodin Mislivoje, a po svoje mišljenje nije odlazio nigde.

Kao savestan građanin učestvovao je na svim dosadašnjim izborima. Pošto su svi ti izbori bili istorijski smatrao je sebe istorijskom ličnošću. Svoj glas je uvek davao onima koji obećavaju najviše. Posle izbora bi uglavnom zanemeo jer je shvatao da su obećanja lažna.

Jednom se zaputio u gradski odbor vladajuće stranke da protestuje.

– Izvinite, hteo sam da…
– Da li ste član naše stranke?! – preduhitrili su ga.
– Nisam.

Dali su mu pristupnicu da popuni, i dali su mu uplatnicu da uplati dobrovoljni prilog za stranku.

Kao savestan građanin, gospodin Mislivoje, nije popunio pristupnicu i nije uplatio dobrovoljni prilog. Smislio je da na sledećim izborima glasa za one koji obećavaju najmanje. Tako će se osećati manje prevarenim.

U jeku predizborne kampanje spazio je pored ulaza u jednu zgradu tablu na kojoj je pisalo AGENCIJA ZA PREDIZBORNA OBEĆANjA.

To je to, pomisli gospodim Mislivoje. Oni će mi objasniti zašto ne ispunjavaju predizborna obećanja.

Primio ga je direktor Agencije.

– Ja sam taj i taj! – predstavio se gospodin Mislivoje.
– Stojim vam na usluzi! – bio je ljubazan direktor.
– Interesuje me kada će biti ispunjena obećanja o boljem sutra, svetloj evropskoj budućnosti, procvatu poljoprivrede, rastu industrijske proizvodnje, novim radnim mestima, velikim platama, boljem standardu, poštenoj privatizaciji, nepodmitljivom zdravstvu, nezavisnom sudstvu…
– Nismo nadležni za ta pitanja!
– Kako niste?! – pobuni se gospodin Mislivoje. – Pa vi ste Agencija za predizborna obećanja.
– Da, ali mi samo smišljamo predizborna obećanja po narudžbini onih koji učestvuju u izborima. Mi ih ne dajemo, mi ih prodajemo strankama i partijama!
– Shvatio sam. Vi njima prodajete maglu, a oni je samo preprodaju biračima…

Da Vas podsetimo:  Spremaju se za novu pandemiju! EU sa Fajzerom i drugim proizvođačima vakcina pravi zalihe za buduće “opasnosti”

Ljubomir Ilić

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime