Predlažem da…

0
807

2015-11-09_235714Predlažem da se menadžmentu kompanije koja se ponosom zove i koja napravi 70 miliona evra gubitka plate isplate putem SMS-a. I da se gubitak pokrije putem SMS-a. A da se bolesna deca leče tako što odu u bolnicu i roditelji daju njihov matični broj. Ako je suprotno, to nije zajednica, jer nijedan sisar tako ne postupa, a kamoli čovek.

Predlažem da se Maljčiki igraju tako da oni koji Maljčike vole pošalju svaki dan po jedan SMS, a da oboleli od kancera dobiju još nešto osim pirinča i hleba. Jer u suprotnom, opet, to ne radi nijedan sisar, a kamoli čovek. Predlažem i da se onima koji trube o natalitetu i beloj kugi u državnoj upravi, plate isplate preko SMS-a, a ako zafali za putovanja po svetu i preko uplatnica građana, a da se trudnice ne porađaju kao njihove bake. Vrlo često kao bake sa sela, bez želje da vređam selo jer su bake imale kada se porode više od hleba, parčeta podriguše i kašike kiselog mleka. I opet, jer u suprotnom nismo ljudi.

Predlažem da se onima koji svira partijski radio plate isplate preko paypala i da im plate oni koji koriste usluge tih ljudi. Jer upravo za toliko stvarnih usluga, biće dovoljno paypal računa u Srbiji. A da se taj novac usmeri da škole imaju klozete, a siromašna deca računare, penzioneri da ne moraju da vagaju između lekova i mesa, a oni koji su godinama ulagali u sebe između ljubavi prema rodnoj grudi i lepog i smislenog života. Jer u suprotnom nismo ljudi.

Ljudi ne zatvaraju oči pred ovakvim stvarima i ne misle da će sve proći samo od sebe. A traje predugo traje.

Aleksandar Stevanović, ekonomista

ozonpress.net

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime