Predlog Vesiću! Umesto gondole kupiti nove autobuse i trolejbuse!

0
1600

Sindikat „Sloga“ u GSP Beograd je upitao gradske vlasti ko treba da kontroliše javni prevoz u glavnom gradu i ispravnost vozila i ko će odgovarati za njegovu sve lošiju organizaciju.

Taj sindikat se oglasio povodom jučerašnjeg zahteva Sekretarijata za javni prevoz Beograda svim prevoznicima u sistemu javnog prevoza da najkasnije do 31. maja obave vanredni tehnički pregled za sva vozila kojima se prevoze putnici.

„Odluku Sekretarijata pozdravljamo s rezervom, budući da je iznudjen kao posledica nedavne saobraćajne nezgode u kojoj je učestvovalo vozilo prevoznika Ariva Litas na liniji 20, kada se autobus otrgao kontroli i punom brzinom udario u zgradu“, navodi se u saopštenju sindikata koji je istakao da je više puta ukazivao na razne nepravilnosti i tehničke neispravnosti vozila koje nisu uzimane u razmatranje.

Zatraženo je da se uradi genaralna procena svih vozila i opreme javnog prevoza i iz upotrebe izbace sva koja ne odgovaraju tehničkoj ispravnosti i estetici, kako bi putnici i vozači bili bezbedni.

Zahtevamo da se umesto tendera za nekakav „rekreativni oporavak zaposlenih“ u GSP Beograd hitno povećaju plate vozačima i svim zaposlenima, a umesto kalemegdanskih gondola hitno kupe novi autobusi i trolejbusi, jer je Beograd u saobraćajnom kolapsu, navodi se u saopštenju sindikata „Sloga“ u GSP-u.

Izvor: ricochetspecial.com

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime