Predsedniče Srbije, šta ćete preduzeti da zaštitite Srbe na severu KiM koji su svakodnevno na meti Kurtijevog terora?

1
88

Želim da uputim pitanje predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću:

Da li ćete i šta ćete preduzeti predsedniče Srbije da zaštitite Srbe na Severu Kosova i Metohije, koji su svakodnevno na meti Kurtijevog terora. Kao što vidimo na žalost sezona lova na Srbe je odavno počela i svakim novim danom dobija sve veći zamah? Kurtijeva takozvana specijalna policija „Rosu“ i ne samo ona već i mnogobrojne druge terorističke bande u civilnoj odeći i maskiranih lica hapse, otimaju i kidnapuju Srbe, jureći ih po ulicama, trgovima, kućama kao nezaštićene životinje.

„Loviće nas kao zečeve“ upozorio vas je Aleksandar Filipović, bivši komandir policijske stanice u Leposaviću. Rekao vam je to 28. decembra, prošle godine u Raški, nakon što ste od prisutnih predstavnika Srba ultimativno zatražili da uklone barikade u svim opštinama na Severu Kosova I Metohije.

Obećali ste im po ko zna koji put do sada, da nećete dozvoliti progon i egzodus Srba i da ćete kako ste rekli za razliku od vaših prethodnika odlučno reagovati kao vrhovni komandant Vojske Srbije.

G-dine predsedniče Srbije, egzodus, proterivanje i etničko čišćenje severa Kosova i Metohije je odavno u toku ako Vas oči služe. Da li treba da nas Kurtijevi teroristi puščanim cevima doteraju do Jarinja i Brnjaka pa da vi vidite da država treba da reaguje?

Da li treba da nas Kurtijevi teroristi puščanim cevima doteraju do Jarinja i Brnjaka pa da vi vidite da država treba da reaguje

Danas je Sever Kosova i Metohije u potpunoj okupaciji. Kurtijevi policajci nisu samo u zgradama opština i ilegalnim bazama već praktično na svakoj raskrsnici i na svakom putu prema administrativnoj liniji sa centralnim delom Srbije. Kurti je kao što znate zabranio uvoz robe iz Srbije, a i prelaz vozilima sa registarskim oznakama Srbije na administrativnim prelazima. Srbi su ostali zarobljeni kao u kavezu.

Da Vas podsetimo:  Da li je kriv samo onaj ko je povukao oroz?

Takozvani Kurtijevi gradonačelnici sede u srpskim opštinama, dok radnici lokalnih samouprava, Zvečan, Zubin Potok i Leposavić već više od tri nedelje nemaju pristup svojim radnim mestima.

U opštini Leposavić već 21. dan sedi takozvani gradonačelnik Leposavića Ljuljzim Hetemih i ne odlazi kući.

Okupirao je istu onu kancelariju predsedniče Vučiću u kojoj ste 12. maja 2013. godine imali sastanak sa predstavnicima i predsednicima opština sa severa, koji su birani na izborima koje je raspisala država Srbija. Tada ste kao prvi potpredsednik Vlade došli da nam saopštite da moramo da prihvatimo Briselski sporazum i učešće na takozvanim Kosovskim izborima.

Kasnije tokom dana u amfiteatru Tehničkog fakulteta u Kosovskoj Mitrovici imali ste sastanak sa svim odbornicima opština na Severu Kosova i Metohije.

Setićete se njihovog odgovora g- dine predsedniče? Njihov odgovor je bio jedinstven. Nisu želeli da svoje ustavno pravo da biraju i budu birani na izborima države Srbije, zamene za izbore takozvane države Kosova, što ste im vi nudili. Čak su i članovi SNS-a bili protiv. Jedini koji je podržavao vaš predlog bio je u to vreme javnosti malo poznat Zoran Milivojević zvani Zelja.

Ipak, bez obzira na stav odbornika i građana sa severa Kosova, vi ste 17. septembra 2013. godine odlukom Vlade Srbije raspustili Skupštinu severnih opština sa jednim ciljem da u novembru 2013. godine po prvi put naterate Srbe da učestvuju na separatističkim izborima takozvanog Kosova.

Silom ste ih naterali i tada i sve ove godine i vi to vrlo dobro znate.

Danas, nažalost predsedniče Vučiću, Srbi sa Severa Kosova i Metohije ubiraju gorke plodove Vaše pogrešne i neodgovorne politike od 2013. godine sve do današnjeg dana. A ona se sastoji u predaji institucija države Srbije, takozvanim Kosovskim institucijama i praznoj retorici i propagandi.

Da Vas podsetimo:  „Loših 100 čine Srbiji veliko zlo...(1)“

I što smo više imali pokliča „Aco Srbine“ od strane Vaše „Srpske liste“, sve manje smo države Srbije imali na terenu.

Zato ili konačno iskoristite svoja ustavna ovlašćenja i zaštitite preostalo stanovništvo na Severu Kosova i Metohije ili se povucite i Vi i Vaša takozvana „Srpska lista“ koja nema legitimitet a ni bilo kakvo poverenje preostalih Srba na Severu Kosova i Metohije.

Srbi na Severu Kosova i Metohije nisu prvi put u teškoj situaciji i spremni su da se bore za svoj opstanak, zajedno sa svojom državom Srbijom. Ali ono što očekuju jeste da to u ime države Srbije ne treba i ne može da radi samo jedan čovek, pa makar on bio i predsednik države.

autor: Slaviša Ristić, predsednik Narodnog pokreta Srba sa Kosova i Metohije „Otadžbina“

1 KOMENTAR

  1. Поштовани господине Славиша, АВ неће учинити ништа да заштити Србе на КиМ. Он је инсталирао лажну државу Косово, потписавши штетни Бриселски споразум. Он и Ивица Дачић. Војска не сме да уђе на територију КиМ, према томе ништа неће учинити, сем што ће одржати неки тужњикав говор на некој ТВ. Ништа од њега не очекујте, уздајте се у себе и своје самоорганизовање. Нажалост, тако је.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime