Predsednik spreman na sve situacije

0
1425
Aleksandar Vučić / Foto: YouTube Screenshot

Posle engleskog i ruskog, predsednik Vučić je progovorio i kineski! Na poziv da poseti Kinu, koji mu je u ime predsednika Kine uručila ambasadorka te zemlje, Vučić je odgovorio na kineskom. Tako smo pored Ivice Dačića koji „govori“ engleski, Tome Nikolića koji „govori“ ruski, dobili i Aleksandra Vučića koji „govori“ kineski. Nije pri tome bitno što se vidi da čita sa „idiota“ i što se pri tome povremeno upinje da dobaci do napisanog teksta, bitna je dobra namera. Ali, ne lezi vraže, kao što kažu „put do pakla popločan je dobrim namerama“- sećate se i Toma Nikolić je imao dobre namere kada je prilikom posete premijera Kine izjavio da je u Kremanskom proročanstvu napisano da će „žuti ljudi“ piti vodu iz Morave. Nepoznato je da li se neko od zvaničnika posle toga izvinjavao kineskoj strani. Mada, verovatno je premijeru Kine iz kineske ambasade neko pre toga  spremio i predao analizu i profil ličnosti Tome Nikolića, pa ta izjava i nije bila neko posebno iznenađenje. Što bi rekli, dobro je i prošao. 

Dobronamerni građani podržavaju ovaj čin poštovanja prema Kini i kineskom narodu ali se ipak malo plaše da Vučić nije nešto pogrešno izgovorio, da nije, nehotice, rekao nešto uvredljivo, da mu nisu nešto podmetnuli ovi iz opozicije. Jer poznato je, Đilas, Jeremić i Obradović ne prezaju ni od najnižih udaraca ne bi li došli na vlast. 

To što kineska strana nije komentarisala ovaj Vučićev performans može različito da se tumači ali recimo da je najgore prošlo – izgleda da Vučić nije objavio rat Kini i da možemo mirno da spavamo. Verovatno je i za Aleksandra Vučića (kao pre za Tomu Nikolića) odgovarajuća služba u kineskoj ambasadi pri profilisanju ličnosti, već napisala da je sklon glumatanju i raznim performansima koji su samo za domaću upotrebu i za cilj jedino imaju povećanje popularnosti, naročito kod slabije obrazovanog naroda. Tako da stranci ne moraju mnogo da obraćaju pažnju na ono što on priča u srpskim medijima pa makar to bilo i na kineskom, to je samo za domaću javnost.

Da Vas podsetimo:  Kako je dvadesetsedmomartovski puč amnestira vojnu agresiju NATO

Zamislite samo kako izjavu predsednika Vučića na kineskom gledaju po selima Srbije gde svako ko govori bilo koji strani jezik ima status profesora ili makar učitelja. Onaj ko zna kineski mora biti čisti genije ili predsednik Srbije. Ili oba.

Ostaje da se vidi kakav će uticaj sve ovo imati na srpsku decu. Najbolja varijanta je da se poveća broj dece koji uče kineski, to bi bilo korisno i za njih i za Srbiju kao državu. Nadam se samo da će oni kineski pričati bolje nego predsednik Vučić i da će kineski zaista pričati a ne čitati sa „idiota“ koji im neko drži ispred nosa.

I na kraju želim da vam poručim : UO ĆUE ŽN ĆJAN JU MIN NI JE S JUE FAN HUA BIN VAN FEN!

Ko razume, shvatiće.

Goca Savković

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime