Predstavljanje projekta „Eko Tamiš – novi turistički proizvod“

0
1908

Napisala: Maja Jovanov

PANČEVO – U Privrednoj komori Pančevo će 6. septembra, sa početkom u 12 časova biti predstavljen projekat „Eko Tamiš – novi turistički proizvod“.

Ovaj projekat se finansira iz IPA programa Evropske unije, kao projekat prekogranične saradnje Rumunije i Srbije, najavila je privredna komora Srbije.

Maja Jovanov

je rođena 1977. godine. Ona je novinar sa višegodišnjim iskustvom u praćenju realnog sektora, procesa privatizacije i tržišta kapitala. Sarađivala je i pisala za dnevne listove i ekonomske magazine. Aktivno pratila značajne ekonomske forume i skupove, kako u Srbiji, tako i u inostranstvu. Današnja interesovanja su joj usmerena na internet i multimedijalni pristup informacijama.

Kroz ovaj projekat Pančevo će dobiti još jedan katamaran, kanue za turističku ponudu i bicikle za iznajmljivanje koji će se koristiti za turističke svrhe, za vožnju duž obale Tamiša Pančevo.

Po naseljenim mestima kroz koja prolazi Tamiš biće postavljene osmatračnice za ptice, klupe i stolovi za građane koji izlaze na reku i pecaroše, tačni putokazi i obeležene staze kojima mogu bezbedno da se kreću, dakle kompletnu uređenu infrastrukturu na obali reke Tamiš.

Na projektu sarađuju četiri partnera, od kojih je Pokret gorana i Centar volontera nosilac projekta, Privredna komora u Pančevu je partner u Srbiji, dok su u Rumuniji partneri dve organizacije civilnog društva iz Temišvara.

Finansijer je Evropska unija kroz IPA program Srbija Rumunija, a vrednost projekta je milion evra, s tim što EU daje 85 odsto vrednosti projekta za Rumuniju i 85 odsto vrednosti projekta za Srbiju, a po 15 odsto Republika Srbija i Rumunija.

Izvor: Kuća dobrih vesti

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime