Predstva pod nazivom „Srebrenica, kad mi ubijeni ustanemo, liturgija”, govori o Srbima kao genocidnom narodu!

0
298
Zoran Borjan / Foto: printscreen

Srpska radikalna stranka najoštrije osuđuje skandaloznu predstvu pod nazivom „Srebrenica, kad mi ubijeni ustanemo, liturgija”, koja je odigrana u Centru za kulturnu dekontaminaciju, a koja govori o Srbima kao genocidnom narodu i u kojoj se baca na pod srpska zastava.

U javnosti se prethodnih dana mogao čuti predlog da se 11. jul u Srbiji proglasi za dan žalosti zbog navodnog genocida koji se dogodio u Srebrenici. Predlog je došao od određene grupe ljudi koji se još narodski nazivaju i ustaše. To su oni glumci koji nemaju morala i koji su spremni da radi uloge ili šačice novca pogaze sve što je srpsko i da promovišu antisrpsku politiku za račun onih koji ih za to plaćaju.

Njih nikada niko nije video u promociji srpskih vrednosti ili na obeležavanju srpskih tragedija iz poslednjih ratova.

– Glumac Ivan Jevtović je čak dao izjavu da on ne zna mnogo o tome šta se desilo u Srebrenici, ali da zna da se desio genocid. Jedan od njih je rekao da je to najveći zločin u Evropi posle Drugog svetskog rata, verovatno veći od 250.000 proteranih iz RSK. Tako zvuče i govore ustaše i sebi dajem za pravo da ih tako nazovem u ime sve one dece i svih porodica koje su stradale od muslimanske i hrvatske ruke, u ime Slobodana Stojanovića, dečaka koji je imao 11 godina kada je pao u muslimanske ruke koje su ga živog kasapile i ubile, u ime šestogodišnjeg Aleksandra i njegovog starijeg brata, u ime trudnice koja je iskasapljena ostavljena u mukama da umre, takođe od muslimanske ruke, u ime svih koji su pretrpeli zločin u Skelanima, gde su ubijali od dece do staraca, i to hladnim oružjem –rekao je član Centralne otadžbinske uprave Srpske radikalne stranke i predsednik zemunskih radikala Zoran Borjan i dodao:

Da Vas podsetimo:  Škoro rekao istinu da je “Bojna Čavoglave” bila simbol tzv. Domovinskog rata

– Mi Srbi moramo da žigošemo ovakav ološ gde god sretnemo u javnosti, da se izdajnici svog naroda ne osećaju prijatno u Srbiji; kada su već toliki novac dobili iz inostranstva, da ih nateramo da im presedne. Mi Srbi moramo jasno i glasno da kažemo da se u Srebrenici nije desio genocid i da se odbranimo od propagande zapadnih sila i njihovih plaćenika koji sebe nazivaju „Srbima”.

Srpska radikalna stranka istrajava u zahtevu da se najstrože kazni svako ko u javnosti kaže da se u Srebrenici desio genocid, a promoteri takvog antisrpskog stava moraju biti u javnosti žigosani.

– Zahtevamo da se iz svih pozorišta izbace tzv. glumci koji su učestvovali u pomenutoj predstavi i da država obustavi subvencije svih pozorišta koja angažuju Borisa Milivojevića, Ivana Jevtovića i ostali glumački ološ – zaključio je Zoran Borjan.

Izvor: Srpska stvar

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime