Pregledano 59 visećih mostova u Srbiji — samo 10 ispravno

0
27

Ministarstvo građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture saopštilo je da je, od 59 visećih mostova na teritoriji 90 lokalnih samouprava u Srbiji, svega 10 ispravno.

Pixabay

U saopštenju se podseća da je ministar građevinarstva prošle nedelje dao nalog Republičkoj građevinskoj inspekciji i lokalnim inspekcijama da obave popis nelegalnih visećih mostova i utvrde u kakvom su stanju ti objekti.

„Izveštaj je u roku dostavilo 90 lokalnih samouprava, a svoju obavezu nije izvršilo 55. Utvrđeno je da se na teritoriji tih 90 gradova i opština nalazi 59 visećih mostova od kojih je osam za rušenje, 41 za sanaciju i 10 ispravnih mostova. Dat je nalog lokalnim samoupravama da postupe po izveštaju, obaveste javnost o stanju nelegalnih visećih mostova i da se preduzmu mere kako bi se obezbedila sigurnost građana koji ih koriste“, navodi se u saopštenju.

Ministar je lokalnim samoupravama koje nisu dostavile izveštaj poslao upozorenje da to odmah učine.

Vesić je najavio da će u ponedeljak objaviti spisak lokalnih samouprava koje nisu izvršile popis i pregled nelegalnih visećih mostova na svojoj teritoriji i da će prema njima biti sprovedene zakonom propisane mere.

POSTAVI ODGOVOR

Unesite Vaš komentar
Molimo unesite vaše ime